Vonat indul a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 20. 14:39

Új vasúti összeköttetés indul Budapest - Bécs - Brünn - Prága útvonalon július 31-től naponta kétszer, Csehország legnagyobb magántulajdonú vasúttársasága, a RegioJet üzemeltetésében.

A vonatokra a jegyértékesítés elkezdődött. Az új útvonalon a magyarországi üzemeltető a szintén magánkézben levő Continental Railway Solution Kft. lesz.

A legkedvezőbb egyirányú jegyek Budapest és Bécs (Wien Hbf.) valamint Budapest és Brünn (Brno hl.n.) között 9 eurótól indulnak, míg Budapest és Prága (Praha hl.n.) főpályaudvara között 16 eurótól elérhetőek online a www.regiojet.com, valamint a www.continentaltrain.com oldalakon keresztül.

Naponta kétszer biztosít kényelmes vasúti kapcsolatot Prága, Bécs és Budapest között az új járat

Fotó: RegioJet

A megváltott menetjegyek minden kocsi osztályon és minden esetben tartalmazzák a helybiztosítást, illetve a nyomtatott sajtótermékek, valamint a nagysebességű internet elérés használatát is.

A RegioJet járatain a következő négy kocsiosztályra lehetséges jegyet váltani: 1. Low-cost, 2. Standard, 3. Relax, 4. Business.

Kiszolgálás a Standard osztályon

Fotó: RegioJet

A Standard osztályon található Astra kocsik ülésbe épített multimédiás képernyőkkel rendelkeznek, amelyeken keresztül szórakoztató csatornák, valamint változatos zenei válogatások teszik színessé az utazás perceit.

A Standard, Relax valamint a Business osztályokon az utazók számára térítésmentesen kávét, valamint ásványvizet szolgálnak fel az út során. Valamennyi kocsiosztályon utazó utas számára lehetőség nyílik online rendelni a helyben felszolgált ételek és snackek közül.

A vonatokra Magyarországon az alábbi állomásokon lehetséges a fel- és leszállás: Budapest-Déli, Budapest-Kelenföld, Győr, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom. A járatok belföldi utazásra nem vehetők igénybe.