Vonatra cseréli egyik járatát a KLM Brüsszel és Amszterdam között

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 16. 16:13

A KLM, a Thalys és az NS Dutch Railways környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan csökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között.

A megoldás alapján a KLM Holland Királyi Légitársaság 2020. március 29-től ötről négyre csökkenti napi légi járatai számát Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között, a maradék egy járatot pedig a Thalys nagy sebességű vonatával váltja ki.

A helyettesítő járatok mindenben igazodnak majd a vásárlói igényekhez. A vasúti szerelvények sebesség, megbízhatóság és kényelem szempontjából teljes mértékben megegyeznek a légi közlekedés nyújtotta szolgáltatásokkal.

NS Dutch Railways

Fotó: NS Dutch Railways

Az az elhatározás, hogy ötről négyre csökkentsék a napi járatok számát a Brüsszel–Schiphol távon csak az első lépés, ugyanis a KLM szándéka, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon, amit elsősorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.