Vonattal Európa legszebb karácsonyi vásáraiba

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 18:26

A European Best Destinations utazási portál idén is összeállított egy tízes listát a legszebb európai karácsonyi vásárokról.

A budapesti Advent Bazilika ezüstérmes lett, a top tízbe bekerült többek között Bécs (4. helyezett), Prága (9.) és Kolozsvár (10.) is. Ezek a városok kényelmesen és akár kedvezményesen is megközelíthetők vonattal; a MÁV-START az említett négy városon kívül 13 másik külföldi célállomást is ajánl az adventi időszakra utasainak, korszerű EuroCity és railjet (nappali), valamint EuroNight (éjszakai) vonatokkal.

A budapesti Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár méltán népszerű a magyar látogatók és a külföldi turisták körében. Belföldön naponta több száz járattal lehet eljutni a nagyobb fővárosi pályaudvarokra, majd – a helyi közösségi közlekedést választva – a székesegyházhoz.

Éjszaka is lehet utazni Prágába

Fotó: turizmus.com

Legkényelmesebben, negyedórás sétával, a Nyugati pályaudvarról lehet elérni az Advent Bazilika vásárt, a Keleti, illetve a Déli pályaudvarokról és Kelenföldről a metróhálózatot érdemes választani. A vidéki adventi forgatagokra – például Debrecenbe, Győrbe, Miskolcra, Nyíregyházára, Pécsre vagy Szegedre – is számos eljutást kínál a vasúttársaság.

A European Best Destinations utazási portál tízes listáján 4. helyen szereplő Bécs, a 9. Prága és a 10. Kolozsvár a nemzetközi vonatokkal mind kényelmesen elérhető.

Bécsbe a korszerű railjet, valamint a hagyományos kényelmet biztosító EuroCity vonatok szállítják az utasokat, 1-2 órás követési időpontokban. A vonatokon a december 9-i menetrendváltástól már felújított, CAF gyártmányú kocsikban, komfortosan, kényelmesen utazhatnak. A Transilvania EuroCity három top tízes adventi vásári nagyvárost, Bécset, Budapestet és Kolozsvárt köti össze, de akár Szolnokon, Püspökladányban és Győrben is fel lehet szállni az új járatra. A vonaton első és másodosztályú klímás kocsikkal utazhatnak, a kocsikat a MÁV-START és a román vasúttársaság, a CFR Călători közösen biztosítja.

Budapest és Prága között minden nap hét pár vonat jár a nappali órákban. A késői utazást kedvelők éjszakai vonatot is választhatnak, így megspórolható a szállásköltség. A Budapestről késő délutánonként eddig Brnóba induló Metropolitan EuroCity vonat hosszabb útvonalon, egészen Prágáig közlekedik.

A MÁV-START adventi utazási kínálatai között megtalálható még Graz, Linz, Salzburg, Berlin, Drezda, München, Varsó, Krakkó, Pozsony, Ljubljana, Zágráb, Nagyszeben, Temesvár és Brassó is.

Kapcsolódó cikkek

Advent Debrecenben

2018. december 07.