Közvetlen vonattal Ljubljanába és Zágrábba

Forrás: turizmus.com

 2019. június 02. 14:54

A MÁV-START a nyári utazási főszezonban bővíti a nemzetközi utazási szolgáltatásait, új helyszínekre biztosít kedvezményeket. Más célpontok mellett Ljubljanába és Zágrábba átszállás nélkül is eljuthatnak az idényjellegű nyári vonatokkal.

Budapestről Ljubljana egész évben elérhető a Citadella gyorsvonattal, amelyre több dunántúli megyeszékhelyen – Székesfehérváron, Veszprémben és Zalaegerszegen – is fel lehet szállni.

A nyári időszakban, június 21-től augusztus 30-ig, a szlovén főváros a tengerpart felé éjszaka közlekedő Istria expresszvonattal közvetlenül elérhető, így akár egynapos városnézésre is lehetőség nyílik, a vonaton töltve az éjszakát oda- és hazafelé. Az Istria expresszen fekvőhelyes és hálókocsi is közlekedik.

Akár egynapos városnézésre is lehetőség nyílik

Fotó: Ljubljana Convention Bureau

Budapestről Ljubljanába irányonként 15 eurótól váltható helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegy a Citadella gyorsvonatra, korlátozott számban. Ezen kívül a Citadella gyorsvonatra és az Istria expresszre is érvényes a Ljubljana Special menetjegy, amelynek egy útra szóló ára 29 euró, oda-vissza pedig 49 euróért kapható korlátlan számban.

Zágrábba az Agram nemzetközi vonaton kívül a nyári főszezonban két másik közvetlen vonat is indul Budapestről. A Gradec expressz és a horvát tengerpartra közlekedő Adria expressz átszállás nélküli eljutást biztosít. Előbbi június 15-től szeptember 15-ig, utóbbi június 14-től szeptember 6-ig naponta közlekedik. Budapestről Zágrábba irányonként 15 eurótól válthatók helybiztosítást is tartalmazó SparDay menetjegyek az Agram és a Gradec expresszvonatokra, korlátozott számban. A Zágráb Special menetjegy az előbbi járatokon kívül az Adria expresszre is érvényes, irányonként 25 euróba kerül és korlátlan számban kapható.