VR szemüveggel Gropius szobájában

Forrás: turizmus.com

 2019. május 05. 16:48

A DZT Német Turisztikai Hivatal is csatlakozott a május 4-5-én megrendezett Budapest100 rendezvénysorozathoz, amelynek ezúttal a 100 éves Bauhaus volt a témája.

A Budapest100 hétvégéje során közel 20.000 látogató vette a nyakába a várost, hogy vezetett túra során lessen be olyan Bauhaus épületekbe, amelyek általában zárva vannak, vagy nem is ismertek a nagyközönség számára. Több mint 50 épület csatlakozott a programhoz városszerte. A Kortárs Építészeti Központban (KÉK) szombaton és vasárnap filmvetítést is rendeztek a Budapest100-hoz kapcsolódóan.

A program rendkívül sikeres volt, a maximális létszám kereste fel a különleges 21. századi bemutatót. A kép jobb szélén Czeiszing Miklós

Fotó: DZT Német Turisztikai Hivatal

A KÉK Bartók Béla út 10-12. alatt található közösségi irodájában Walter Gropius, a Bauhaus Iskola alapítójának dolgozószobáját látogathatták meg az érdeklődők a hétvégén délutánonként, VR (Virtual Reality) szemüvegek segítségével.

Czeiszing Miklós, a DZT Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetője elmondta: a program rendkívül sikeres volt, a maximális létszám kereste fel a különleges 21. századi bemutatót. A VR technológia hihetetlenül ötletes és innovatív, ráadásul jól alkalmazható eszköze a turizmusnak is, hiszen arra a néhány percre használója valóban úgy érezheti, mintha ott lenne és körbenézhetne az adott helyszínen, jelen esetben Walter Gropius dolgozószobájában. A modern technika segítségével virtuálisan besétálhattunk az eredetivel azonosan berendezett szobába. A DZT magyar képviselete tervezi, hogy a technológia segítségével a szakmának is szerveznek majd hasonló bemutatót.

Családok is felkeresték a különleges programot

Fotó: DZT Német Turisztikai Hivatal

A Budapest100 a KÉK szervezésében egy rendhagyó, az egész várost megmozgató esemény, amely hagyományteremtő szándékkal indult 2011-ben. Küldetésük, hogy felhívják a figyelmet a körülöttünk lévő építészeti értékekre, és egy civil városi ünnep létrehozásával mérsékeljék a társadalmi elszigeteltséget.