Weekend kolostorokban, Lengyelországban

Forrás: turizmus.com

 2016. június 27. 17:31

Egyre több kolostor, zarándokház kínál szállást a turistáknak Lengyelországban is. Hétvégi megnyugvás egy csöndes kolostorban? Pihenés a mindennapok zajától? Vagy csak egyszerűen a szabadidő eltöltésének új formája?

A városi rohanásból kiszakadva itt a fizikai munkát, favágást, vagy egyszerűen a kerékpározást, vagy a környező erdőkben tett kirándulásokat helyezik előtérbe, ahol a csönd és a madárfütty a legnagyobb zaj.

 

Az egyetlen szabály általában, hogy 21.30 és 5.00 között illik csendben lenni. Íme néhány javaslat lengyelországi kolostorokra.

 

Benedek rendi kolostor Tyniecben, Krakkó mellett


A Visztula partján emelkedő dombon helyezkedik el az Apátság. Lehetőségük van a látogatóknak megismerni a barátok életét, pihenni, nagy sétákat tenni a parkban. Az apátság csak azt kéri a látogatóktól, hogy őrizzék meg a csendet. Beszélgetni a szobákban, vagy kijelölt területeken lehet. A kapu 6-21 óra között van nyitva, éjjel kötelező a csönd. Info: www.domgosci.benedyktyni.com

 

A Kamalduli rend kolostora Krakkóban (Bielany Wrocławskie)


Ez csak férfiaknak ajánlott program, nők nem látogathatják a kolostort. Szigorú rendszabályait minden vendégnek be kell tartania. Info: www.kameduli.info/bielany.php

 

A Karmeliták Piotrkowicei Pihenője, Lelki Kikacsolódás Háza


A lelki megtisztuláson kívül jó benne, hogy a hatalmas park is sétákra csábító.

Info: www.dom-modlitwy.karmel.pl

 

Jezsuiták Kollégiuma, Stara Wieś


A jezsuiták mindenkit szeretettel várnak a Brzozowe melletti Stara Wieśben, melynek patrónusa Loyolai Szent Ignác. Teljes csendet követelnek meg az ide betérőktől. Info: www.starawies.jezuici.pl.

 

Wigry, a volt kamalduli kolostor


17 ház található itt, melyekben régen a barátok laktak. Minden ház mellett kert van, a házakban 2-3 szoba áll a turisták rendelkezésére. Info: www.wigry.pro.

 

A Csend Szentélye – Złoty Las


A Csend Szentélye – Złoty Las ideális pihenőhely. A körülötte lévő gyönyörű erdőben mindenki talál magának megfelelő helyet a pihenésre. Info: www.pustelnia.com.pl

 

Részletek: www.lengyelorszag.travel/hu