Wellness-szállodák és az integrált marketingkommunikáció

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 12. 16:48

A Turizmus Bulletin 2019/2-es számában megjelent tanulmány a magyarországi wellness-szállodák marketingkommunikációjában megjelenő online eszközöket rendszerezi.

Dunai Tamás és Lengyel Nikolett Lilla tanulmányának célja, hogy feltérképezze azokat az online platformok nyújtotta lehetőségeket, amelyek a vállalkozások számára marketingkommunikációs, azon belül is imázsformáló potenciállal bírnak. Írásukban a marketingkommunikáció releváns elemeit a public relations-hoz kötve tárgyalják.

Az internetes felületek és azok bővülő funkciója valóban számtalan lehetőséget biztosítanak a turisztikai szolgáltatók számára üzeneteik minél sokszínűbb közvetítéséhez. A számos lehetőség ellenére azonban nem feledkezhetünk meg az integrált marketingkommunikáció jelentőségéről.

Megfelelő kommunikációval a wellness-szállodák bővíthetik vendégkörüket

Fotó: pixabay.com

A jó imázs kialakítása rendszerezett és összehangolt kommunikációt igényel, amelynek hatásossága, az online platformok ideális használatával, garantált az adott vállalkozás számára.

Az internetes informálódás és az online foglalások előretörése miatt a (wellness)szállodák fő felületeivé a tanulmányban elemzett oldalak – Facebook, Instagram,  LinkedIn, Google Cégem, YouTube – váltak.

(Gondoljunk csak a televíziós vagy nyomtatott sajtóban való megjelenések csökkenésére), így az azokon való jelenlét ma már az imázsuk alapját jelenti.

A versenytársak közül történő kiemelkedés, valamint az e célból létrehozott egyre egyedibb szolgáltatások megfelelő szintű (képi, audiovizuális) bemutatása és célzatos kommunikációja legjobban az online hálózatokon keresztül valósítható meg.

Széleskörű jelenlétével, személyes üzeneteivel és minél többek számára befogadható arculatával

a vállalkozás képes lehet megdönteni a sokakban kialakult képet, miszerint a wellness egy elérhetetlen kikapcsolódási forma, és így bővíteni tudja potenciális vendégkörét,

természetesen a generációs különbségekre való tekintettel.

A tanulmány letölthető ide kattintva.

A Turizmus Bulletin 2019/2-es száma elérhető itt.