Wizz Air: 15 év, 200 millió utas

Forrás: turizmus.com

 2019. május 21. 10:34

Jelentős mérföldkővel ünnepelte alapításának 15. évfordulóját a Wizz Air, amikor 200 milliomodik utasát üdvözölte fedélzetén.

A Wizz Air első járata 2004. május 19-én szállt fel Katowicéből London Luton úti céllal.

A diszkont-légitársaság flottája mára 112 Airbus repülőgépet számlál, köztük a legmodernebb technológiát képviselő A321neo-t, amely a Pratt & Whitney hajtóművének köszönhetően a világ leghatékonyabb egyfolyosós kabinnal rendelkező repülőgépe, és Budapestre is közlekedik. A típus kiemelkedő üzemanyag-hatékonyságának köszönhetően az A321neóval repülő utasok biztosak lehetnek abban, hogy a lehető legkisebb mértékben terhelik meg a környezetet – írja születésnapi közleményében a légitársaság.

Az összefoglaló szerint az elmúlt 15 év sikerei mellett a Wizz Air számos eredményre lehetett büszke az elmúlt 12 hónapban is. A vállalat a bécsi nemzetközi repülőtéren nyitott új bázisával felpezsdítette az osztrák légiközlekedési piacot. Az Egyesült Királyságban megalapították a Wizz Air UK leányvállalatot, amely rövidesen 11 vadonatúj Airbus A320 és A321 repülőgépet üzemeltet majd.

A születésnapos járaton utazók 200 eurós utalványt kaptak ajándékba

Fotó: Wizz Air

A flotta fogadta századik, egyedi festéssel érkező repülőgépét, és Budapesten megnyitotta kapuit a Wizz Air Training Centre, a 30 millió eurós befektetéssel felépített modern oktatási központ. Krakkóban megnyílt a legújabb lengyelországi bázis, a folyamatosan bővülő Wizz Air-flottába pedig megérkezett az első két új generációs A321neo repülőgép, amelyből összesen 256 darabot rendelt a vállalat.

A légitársaság 2015 októberében érte el a 100 millió szállított utas mérföldkövet, és alig négy évre volt szüksége, hogy megduplázza és ezzel elérje a 200 milliós utasszámot. Ezt a mérföldkövet a légitársaság utasaival is megünnepelte 15. születésnapján: a hétfői Kijev–Katowice járaton utazókat 200 eurós utalvánnyal és ünnepséggel várták a Wizz Air és a katowicei nemzetközi repülőtér munkatársai.