A Wizz Air 2,5 milliomodik utasa is elrepült Debrecenből

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 19. 15:48

Több mint tíz éve közlekedtet járatokat a Wizz Air Debrecen repülőteréről, ahol kedden 2,5 milliomodik utasukat is köszönthették.

2,5 milliomodik utasát köszönthette a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren a Wizz Air szeptember 19-én, kedden.

A légitársaság első, London-Lutonba tartó járata 2012-ben szállt fel a debreceni légikikötőből, ekkor vette kezdetét a repülőtér és a légitársaság együttműködése. 2015-ben a debreceni bázisát is megnyitotta a légitársaság, ahol közel negyvenen dolgoznak jelenleg is. Az összefogásnak köszönhetően a régióból London-Luton mellett elérhetővé vált többek között Brüsszel, Burgasz, Eindhoven, Korfu, Lárnaka, Palma de Mallorca, Párizs és Tel-Aviv is az elmúlt tíz év során.

A debreceni repülőtéren a 2,5 milliomodik Wizz Air-utast köszöntötték kedden

Fotó: Wizz Air

A debreceni repülőtér erős idei első félévet és nyarat zárt, ebben nagy szerepet játszottak a légitársaság júniusban elindult szezonális és charterjáratai. A Wizz Air az idei csúcsszezonban a törökországi Antalyába, a görögországi Korfura és a bulgáriai Burgaszba üzemeltetett nyaralójáratot a városból. A nyaralójáratok közül Korfura heti egy járatot indított a légitársaság Debrecenből, míg Antalyába kettőt, Burgaszba pedig hármat.

A nyári időszakban szintén kiemelkedően népszerűek voltak az izraeli Tel-Avivba és a ciprusi Lárnakára repülő járatok is, amelyek egész évben közlekednek.