Felszállt Debrecenből a Wizz Air első isztambuli járata

Forrás: turizmus.com

 2024. április 15. 09:43

Elindította első járatát a Wizz Air Debrecen és Isztambul között. Törökország kulturális és gazdasági életének központjába a jegyek a légitársaság weboldalán, valamint mobilapplikációján keresztül 14 890 forinttól kaphatók.

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után. A Debrecen–Isztambul útvonalon szerdán és vasárnap közlekednek a Wizz Air gépei

A két kontinensen átívelő Isztambul a kelet és a nyugat különleges ötvözete, amely minden odalátogatót lenyűgöz. Kulturális sokszínűsége, páratlan hangulata és káprázatos építészete egyedülálló bájt kölcsönöz a városnak. Törökország gazdasági, kulturális és művészeti központja számos izgalmas látnivalót és nevezetességet rejt. A múltidéző mecsetek, paloták és bazárok, a modern metropolisz vibráló egyvelegével társítva teszik felejthetetlenné az utazást.

„Ismét egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk a repülőtér életében, hisz egy olyan járat indulását köszönthetjük, mely teljesen új desztinációként jelenik meg a kínálatában. Bizakodók vagyunk az Isztambul járat sikerességét illetően, hisz már az első járat is közel 90%-os töltöttséggel indul. Elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a jövőben még több olyan járat elérését tegyük lehetővé, amely Debrecen város és a térség utazási igényeinek kiszolgálását célozza” – mondta Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője.

A Debrecen–Isztambul útvonalon szerdán és vasárnap közlekednek a Wizz Air gépei

Fotó: Wizz Air

„Ez a járatfejlesztés mind turisztikai, mind gazdasági szempontból fontos. Ugyanis ezzel keleti irányba is elérhető lesz a világ bármely pontja az isztambuli repülőtéren keresztül, de ugyanígy Debrecen is egy olyan úti cél lesz a turisták számára, amelyet a világ bármely pontjáról elérhetnek. Ez pedig a szolgáltatások színvonalát erősítheti Debrecenben, és így a debreceni vállalkozások további bevételekhez tudnak jutni.

A növekvő utaslétszám miatt előtérbe kerültek a repülőtéri fejlesztések, amely elsősorban az utasok kényelmét szolgálják: új utasbiztonsági berendezések telepítésével és a terminál bővítésével közel 600 millió forint értékben végzünk fejlesztéseket” – hangsúlyozta Széles Diána, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere.

„Igazán népszerűek törökországi útvonalaink, ezért is örömteli, hogy újabb közvetlen járatot indíthatunk Isztambulba, ezúttal már Debrecenből. Az új járatunkkal együtt már négy különböző útvonalon repülünk Magyarországról Törökországba,amely jelzi elkötelezettségünket a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolatának erősítése mellett” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.