Megérkezett a Wizz Air kétszázadik repülőgépe

Forrás: turizmus.com

 2024. február 20. 11:31

A Wizz Air bejelentette, hogy megérkezett flottájába a 200. repülőgép is. Ezzel a légitársaság flottájának átlagéletkora 4,2 évre csökkent. Az új Airbus A321neo modell a London-Luton repülőtéri bázishoz csatlakozik.

Az Airbus A321neo repülőgépek modern repüléstechnológiai megoldásaiknak köszönhetően jelentős környezetvédelmi előnyöket biztosítanak. A modell jelenleg akár 50 százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyaggal is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki.

A fiatal flottának és a modern repülőgépeknek köszönhetően a Wizz Air szén-dioxid-kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben. Az utaskilométerenként számított átlagos 51,5 grammos karbonkibocsátás a légitársaság eddigi legalacsonyabb éves eredménye, a vállalat pedig elkötelezett amellett, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentse szén-dioxid-intenzitását – írja közleményében a légitársaság.

Az Airbus A321neo repülőgépek jelentős környezetvédelmi előnyöket biztosítanak

Fotó: Wizz Air

A közlemény szerint a Wizz Air rendelkezik a legnagyobb Airbus A321neo megrendeléssel Európában, a „WIZZ500 ambition” keretében pedig további 300 repülőgép beszerzését tervezi az évtized végéig.

„Kizárólag a legújabb és legjobb technológiába fektetünk, az Airbus A321neo pedig biztosítja, hogy flottánk továbbra is modern és kényelmes maradjon, miközben segít abban is, hogy teljesítsük környezetvédelmi vállalásainkat. Az új repülőgép továbbá támogatja azt a célunkat is, hogy minél több utazni vágyót repítsünk el Európa-szerte a legizgalmasabb úti célokra, mindezt megfizethető áron” nyilatkozta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.