Papírfecnire írt módosított ülőhelyeket nyomott a Wizz Air több utasa kezébe

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 30. 11:55

Furcsa esetekről posztoltak többen is a Facebookon a Wizz Air különféle járatain történő utazások kapcsán.

Az Utazómajom Facebook-csoportjában az egyik utas arról számolt be, hogy miután az eindhoveni járat kapunyitása eltolódott, kiíráskor a tömeg egyszerre zúdult a kapuhoz. Amikor a posztoló beolvasta a jegyét – amely véletlenszerűen sorsolt jegy volt, és a 19C ülésre szólt –, pirosra váltott a kijelző, és kiállították őt a sorból, ahogyan a következő két utast is.

Az illetőt egy másik sorba terelték, és új „beszállókártyát”, valójában egy 40C feliratú papírfecnit nyomtak a kezébe, így a mosdók melletti utolsó székbe tudott leülni. A másik két, sorból kiállított utassal is ugyanez történt, ők is egy tépett papírlapon kapták meg az új ülőhelyük számát.

Az eindhoveni eset után tömegesen érkeztek a beszámolók ugyanilyen esetekről.

Volt, aki az egész családnak a 38. sorba vette meg a jegyeket, azonban a rendszer becsekkoláskor mindenféle előjel nélkül a 40. sorba tette át őket, oda, ahová a biztonsági szabályzat szerint 3 gyerekkel nem is ülhettek volna. Felszállás előtt az illetőt és egyéves kisfiát átültették, a légitársaság pedig nem foglalkozott a reklamációjával, pedig nem kis összeget fizetett előre a helyjegyekért. Elmondása szerint megelégedett volna azzal is, ha legalább Wizz-pontokban visszakapja a befizetett összeget, de ez nem történt meg.

A furcsa eseteket a Wizz Air a biztonsági szempontok fontosságával magyarázza

Fotó: 123rf.com

De másokkal még ennél is bizarabb dolgok történtek. Becsekkolásnál például azt az információt kapták, hogy „technikai okokból megszüntették” a helyüket, és egy-egy kézírásos cetlit kaptak, miszerint a 36. sorban fognak ülni, de a gépen csupán 35 sor volt. Mikor ezt észrevették, és látták, hogy az eredeti helyük még üres, gyorsan leültek oda.

Később látták csak, hogy három hölgy kutatja izgatottan az üres, egymás melletti székeket, de mivel nem találták, a stewardess leültette őket, külön-külön oda, ahol hely volt. Tehát, ha ők nem ülnek le ügyesen (az eredeti helyükre), őket szórták volna szét a gépen. Erősen gyanítják, hogy az ő kárukra történt „valami suskus”, hogy az egymás melletti helyekkel a három hölgynek kedvezzenek.

És olyan utas is posztolt, akitől az utolsó pillanatban a 3 nagy lábteres helyet vették el, állítólag gépcsere miatt, de még a fedélzeti személyzet sem értette, miért, hiszen ugyanaz a géptípus érkezett – ismerteti az eseteket az Utazómajom.

 

A Wizz Air a biztonsági szempontokra hivatkozik

A laphoz egyébként befutott a légitársaság válasza is az esetekre. Azt írják, hogy amennyiben egy adott útvonalat az operációjukban beálló változás miatt egy másik repülőgéptípussal teljesítenek, a megfelelő súlyeloszlás okán biztonsági szempontok miatt szükségessé válik az utasok átültetése, új ülésrend kialakítása.

Ilyen esetben a rendszerben már beszállás előtt megváltozik az utasok ülőhelyének pozíciója. Azonban, ha a kapunál nem biztosított a megfelelő nyomtató a beszállókártyák kiadásához – hiszen ezt rendszerint a check-in pultnál végzik el –, papíralapon tudják kiosztani utasainknak a módosított helyüket.

Erre természetesen csak akkor kerül sor, ha az utas nem a WIZZ applikációját használja, ugyanis ott automatikusan frissíti a rendszer az ülőhelyeket – teszik hozzá.

Ezért minden esetben azt tanácsolják, hogy amennyiben utasaiknak lehetősége nyílik rá, használják a Wizz Air mobilalkalmazását.

Azt is kiemelték, hogy amennyiben utasaik nagyobb lábtérrel rendelkező ülést vásároltak, de repülőgép-típuscsere miatt nem ülhettek ott, a légitársaság WIZZ kreditpontokban biztosítja a felár visszafizetését számukra.