Felszállt a Wizz Air első kairói járata Budapestről

Forrás: turizmus.com

 2023. október 31. 10:13

A Wizz Air október 31-én elindította első közvetlen járatát Budapestről Kairóba. Az egyiptomi főváros nem az egyetlen új úti cél az országban, amely a légitársasággal elérhető Magyarországról, ugyanis októberben elindultak a járatok Sarm es-Sejkbe is.

A Wizz Air október második felétől hetente három járatot indít Kairóba és Sarm es-Sejkbe egyaránt. A járatok hétfői, szerdai és pénteki napokon közlekednek majd Budapestről.

Az arab világ és a Közel-Kelet kulturális csomópontja, Kairó számos lenyűgöző látnivalóval várja az odalátogatókat. Ideális úti cél lehet mindazok számára, akik ókori történelmi emlékeket, köztük a lehengerlő Szfinxet szeretnék megcsodálni.

Akik viszont vízparti üdülésre vágynak, keresve sem találnak jobb helyet, mint Sarm es-Sejk. A Vörös-tenger partján elterülő város kiváló hely a nyaralásra, búvárkodásra, szörfözésre és a felhőtlen kikapcsolódásra vágyóknak – írja közleményében a Wizz Air.

Kairóba indított járatot a Wizz Air

Fotó: Wizz Air

„Egyiptomi járataink bővülése a két ország közötti gazdasági és turisztikai kapcsolatok gyarapodásának és elmélyülésének egyértelmű jelei. Második útvonalunk Kairó felé nemcsak a valós piaci igényt bizonyítja, hanem elkötelezettségünket is, hogy utasainknak folyamatosan bővülő választékot kínáljunk” mondta Kam Jandu, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Hurghada után most már Sarm es-Sejk és Kairó is szerepel az egyiptomi desztinációk közül a Wizz Air budapesti kínálatában. Hiszünk ebben a régióban, látjuk, hogy milyen nagy a kereslet az Egyiptomba tartó járatokra és bízunk benne, hogy az októberben elindított két új úti cél is hatalmas népszerűségnek örvend majd utasaink körében” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.