Nincs többé rendszerpótdíj a Wizz Air foglalási rendszerében

Forrás: turizmus.com

 2024. június 21. 19:11

Az Utazómajom szerint a korrekció annak hatására történt, hogy portáljuk többször is jelezte a rendszerpótdíj véletlenszerű felszámolásának problémáját a Wizz Airnek.

Az utazási portál felidézi, hogy a probléma 2022 második felében kezdődött, amikor a Wizz Air előrukkolt az úgynevezett rendszerpótdíjjal, ami külön tételként jelent meg a foglalás során, és nem azonos az adminisztrációs díjjal.  A rendszerpótdíjat elsősorban az online utazási irodák (OTA) és az automatizált foglalások ellen vezette be a társaság, azonban az eltelt két év alatt sem sikerült tökéletesítenie – fogalmaz az Utazómajom.

Mint írják, a vállalat az utasok egy részének véletlenszerű módon számolta fel ezt az összeget, ráadásul az utolsó fizetési oldalon mindenféle előjel nélkül.

Sokan így észre sem vették, hogy pluszbevételhez juttatják a Wizz Airt, pedig a tétel díja nem kicsi: 8 700 forintot terheltek utasonként és irányonként, tehát két utas oda-vissza úton már 34 800 forinttal fizethetett többet.

A portál a problémát számtalanszor jelezte a légitársaságnak – hivatalos és nem hivatalos úton is –, amelytől mindig azt a választ kapták, hogy dolgoznak rajta. A légitársaság úgy érvelt, hogy aki észrevette, egyszerűen visszaigényelhette az ügyfélszolgálaton keresztül az összeget.

Aki ezután foglal jegyet a Wizz Airnél, azt már nem fogja érinteni a rendszerpótdíj felszámolásának problémája

Fotó: Facebook

Azonban ez nem volt ennyire egyszerű, legalábbis az Utazómajom oldalán megjelent olvasói kommentek szerint az érintettek egy része néhány napon belül visszakapta a pénzt, de volt, aki hónapokig viaskodott eredmény nélkül.

A Wizz Air most közleményben tájékoztatta az Utazómajmot arról, hogy kikapcsolta azt a programot, ami automatikusan hozzáadta a rendszerpótdíjat azokhoz, akiket viselkedésük alapján robotnak vagy automatizált OTA-nak érzékelt, továbbá megígérte, hogy visszatéríti a díjat a károsult utasoknak az ügyfélszolgálatához benyújtott panasz alapján.