Lárnakán, Milánóban és Tiranában nyit bázist a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 10:08

A ciprusi Lárnakán, Milánó Malpensa repülőtéren és Tiranában nyitja meg három újabb bázisát a Wizz Air. Továbbá a Salzburgi repülőtérről hat közép-kelet-európai városba utazhatnak az utasok júliustól.

Lárnakából 2020 júliusától 2 Airbus A320, Milánó Malpensáról 5 Airbus A321 repülőgéppel kínál majd összesen 30 új úti célt 15 országba.

A Wizz Air közel egy évtizedes történetre tekint vissza Cipruson, első járata 2010 decemberében szállt le a szigeten, azóta több mint 800 ezer utas utazott az országba a légitársasággal. Olaszországba 2004 óta repül a diszkont-légitársaság, és már 40 millió utas választotta több mint száz itáliai útvonalát.

Lárnakán közvetlenül 100, Milánóban 200, a kapcsolódó iparágakban pedig még több új munkahelyet teremtenek az új bázisok. Az új ciprusi járatok idei kapacitása meghaladja az egymillió utast – olvasható a légitársaság közleményében.

A milánói bázisnyitással a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását, és egy sor új, izgalmas szabadidős és üzleti úti céllal köti össze Milánót.

Az új útvonalakkal együtt 2020-ban már 28 desztináció lesz elérhető Malpensáról, és a bergamói repülőtér 13 úti céljával együtt összesen 41 Lombardiából, ami támogatja a helyi turizmust, és tőkét vonz a régióba – írták.

A milánói bázisnyitással a Wizz Air megduplázza lombardiai kapacitását

Fotó: pixabay

Továbbra is közlekedik a Wizz Air 8 meglévő Milánó Malpensa-i útvonalán, beleértve a Budapest–Milánó járatokat is.

Az utazási korlátozások feloldását követően a nyártól újra közlekedik majd – a légitársaság hazai bázisairól – a Wizz Air Budapest–Lárnaka, illetve Debrecen–Lárnaka járata is.

A Wizz Air új úti céljai Lárnakáról 2020 júliustól: Athén, Thesszaloniki, Koppenhága, Billund, Karlsruhe–Baden-Baden, Szucsáva, Wroclaw, Dortmund, Memmingen, Turku.

Milánó Malpensáról 2020 júliustól: Eindhoven, Reykjavík, London Luton, Mahón, Lisszabon, Tenerife, Gran Canaria, Tel-Aviv, Portó, Valencia, Zakinthosz, Tallinn, Pristina, Santorini, Thesszaloniki, Athén, Korfu, Fuerteventura, Marrakes, Rodosz.

 

Bázisnyitás Tiranában is

Pénteken a légitársaság újabb bázisnyitást jelentett be: Albánia fővárosában, Tiranában nyitja meg 30. bázisát. Tiranából 3 Airbus A320 repülőgéppel 8 ország 15 úti céljára fog repülni.

Albánia fővárosába 2017 óta repül a Wizz Air, és azóta félmillió utas választotta tiranai járatait. A 3 Airbus A320 repülőgép 15 úti célra közlekedik majd, ezzel 25-re nő a Tiranából elérhető desztinációk száma, amelyek kapacitása 2020-ban meghaladja a 800 ezer utast. Továbbra is közlekedik a Wizz Air Budapest–Tirana járata is.

A Wizz Air új úti céljai Tiranából 2020 júliustól: Párizs Beauvais, Brüsszel Charleroi, Eindhoven, Bázel–Mulhouse–Freiburg, Karlsruhe–Baden-Baden, Hamburg, Berlin Schönefeld, Frankfurt Hahn, Prága, Iráklio, Rodosz, Bari, Catania, Milánó Malpensa, Torinó.

 

Salzburggal bővül a hálózat

A mai nap WIZZ-híre a salzburgi nyitás is, mely újabb jele annak, hogy a Wizz Air hosszú távon elkötelezett Ausztria mellett. Az osztrák fővárosban immár két éve működik sikeresen a magyar légitársaság, több mint 3 millió utas vette igénybe a Wizz Air bécsi járatait, bizonyítva, hogy a vállalat versenyképes szolgáltatást tud nyújtani az országban.

A Wizz Air a bécsi sikerre és a növekvő keresletre építve döntött úgy, hogy Salzburggal bővíti hálózatát, és megfizethető utazási lehetőségeket teremt a városban és környéken élők számára.

Az új útvonalak kapacitása meghaladja az évi 200 ezer utast, és Salzburgól nehezebben elérhető úti célokkal köti össze a várost. A Wizz Air ezzel tevékenyen hozzájárul a térség turizmusának fejlődéséhez.

A Wizz Air új úti céljai Salzburgból 2020 júliustól: Lárnaka, Kijev, Bukarest, Belgrád, Tuzla, Szkopje.