Wroclaw–Budapest járatot indít a LOT nyár végén

Forrás: turizmus.com

 2020. július 31. 10:33

Röviddel a Budapest–Szöul járat újraindítását követően a LOT újabb jó hírt hozott: augusztus végétől új úti céllal, Wroclaw városával köti össze Budapestet. A járat egész évben közlekedik.

Augusztus 24-től a LOT lengyel légitársaság hetente egyszer közlekedik Budapestről a lengyelországi Wroclaw városába, Bombardier Q400-as típusú repülőgéppel. A járat egész évben közlekedik, és kiváló átszállási lehetőséget kínál Budapesten keresztül közvetlen légi összeköttetéssel Szöul felé – közölte a Budapest Airport.

A LOT tájékoztatása szerint a gép hétfőnként Wroclawból 13.30-kor indul és 14.45-kor érkezik Budapestre, vissza 15.35-kor száll fel és 16.50-kor érkezik Wroclawba.

Wroclawot 2016-ban Európa kulturális fővárosává is megválasztották

Fotó: 123rf.com

Wroclaw –magyar nevén Boroszló – Lengyelország legrégibb városa, Szilézia történelmi fővárosa. A városképet megannyi színes épület teszi különlegessé, és a település kulturális programokban és látnivalókban is bővelkedik: 2016-ban Európa kulturális fővárosává is megválasztották. (Az alábbi videó ebből az alkalomból készült.)

 

A wroclawi járat elindításával a LOT folytatja magyarországi bázisépítését, ez már a lengyel légitársaság ötödik útvonala lesz a magyar fővárosból. A cég Varsóba, Dubrovnikba, Várnába és Szöulba is üzemeltet járatokat a ferihegyi repülőtérről.