Zágrábi konferencia a speciális turisztikai termékekről

Forrás: turizmus.com

 2016. április 11. 17:22

Április 5–6. között zajlott Zágrábban a Horvát Utazási Irodák Szövetségének szervezésében, a Közép-európai Kezdeményezés keretében, az „Innovation and Sustainable Development of Special Interest Tourism Products" elnevezésű konferencia.

A plenáris üléseken az előadók a desztinációmenedzsment fontosságáról, Németország mint fő küldőpiac trendjeiről hallhattak előadásokat, illetve megismerkedtek a Közép-Dalmát régió programajánlataival, valamint a dél-tiroli kerékpáros turizmus kihívásaival. A 2018-ban életbe lépő EU 2015/2302-es utazási csomagokra vonatkozó rendeletre is felhívták az utazási irodák figyelmét.

A szekciós üléseken a kalandturizmus, gasztro- és borturizmus, mozgássérült turizmus, ifjúsági turizmus és kulturális turizmus témakörben hallgathatók előadások. A konferencia kétnapos sibeniki study tourral zárult.

A Horvát Idegenforgalmi Minisztérium és a Zágrábi Turisztikai Hivatal támogatásával megvalósult konferencián Magyarországot a Cartour és a Wine a'More utazási irodák képviselték.

A konferencia honlapja itt érhető el.