Zakarya Hamdan: Sokat költöttünk újításokra az elmúlt években

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. február 24. 19:25

A beutazó turizmusra épült Mr. Nilsz Kft. sikeresen navigálta át buszflottáját és erőforrásait a Covid-válságon, 2022-ben pedig már elérheti 2019-es teljesítménye 70 százalékát.

„Mivel cégcsoportunk alapvetően a beutazó turizmusra épült, a gyors és minden országot érintő határzárásokat követően teljesen megszűnt a kereslet a szolgáltatásaink iránt. Ezt a nehéz időszakot a meglévő kapacitások és infrastruktúra átcsoportosításával, a tevékenységi kör átalakításával tudtuk átvészelni” – összegezte a pandémia nyomán hozott legfőbb válságintézkedéseket Zakarya Hamdan, a külföldi turisták sokrétű kiszolgálására szakosodott Mr. Nilsz Kft. stratégiai tanácsadója.

„Túlélési stratégiánk legfontosabb eleme a tettrekészség volt, nem ültünk ölbe tett kézzel, hanem felmértük, hogy meglévő erőforrásainkat, eszközparkunkat hogyan tudjuk a kialakult helyzet ellenére továbbra is hasznosítani.

Első lépésként a szervizhátterünkkel léptünk piacra: elkezdtünk külsős munkákat vállalni, személyautókat, teherautókat és buszokat szervizeltünk, illetve a tevékenységi körünket egy fényezőműhellyel bővítettük, így a karosszériajavítás és a fényezés is felkerült a szolgáltatási palettára.

Zakarya Hamdan: 2022-ben elérhetjük 2019-es teljesítményünk 70 százalékát

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

Nem sokkal a lezárásokat követően felismertük annak lehetőségét is, hogy a Covid-szűrések piacán hasznosítsuk kapacitásainkat és infrastruktúránkat. Szoros együttműködést alakítottunk ki egy a szakmai-orvosi hátteret biztosító klinikával. A munkatársaink közül többen diszpécserszolgálatot láttak el, illetve adminisztrációs tevékenységet folytattak, sofőrjeink pedig a szállításban segítették a szűréseket. Ennek köszönhetően a kollégáink 80 százalékának továbbra is munkát és megélhetést tudtunk biztosítani, amit a mögöttünk álló időszak legnagyobb szakmai és emberi sikerének tartunk.”

További intézkedésként vidékre csoportosították át buszflottájuk egy részét: Nyíregyházán és Visegrádon hop-on hop-off szolgáltatást végeztek, a kisebb buszokkal pénzintézetek, gyárak alkalmazottainak biztosítottak transzferszolgálatot, iskolajáratokat üzemeltettek, és a belföldi turisztikai személyszállításba is bekapcsolódtak.

Zakarya Hamdan elmondta: a „minden rosszban van valami jó” elve kiemelten igaznak bizonyult a cégcsoport számára, a világjárványt megelőzően ugyanis sem idejük, sem lehetőségük nem volt flottájuk teljes korszerűsítésére, a lezárások idején azonban sikerült a buszparkot kívül-belül teljesen felújítani. Emellett új, naprakész, még informatívabb többnyelvű audio guide anyagot is készítettek Budapest nevezetességeiről, hogy ezzel is emeljék a városnézések színvonalát.„Üzletpolitikánk fő alappillére mindig is a fejlesztés volt, így az elmúlt években nagyon sokat költöttünk újításokra. Sajnos a pandémia kezdetekor azzal kellett szembesülnünk, hogy a rengeteg beruházás miatt nem képeztünk elegendő pénzügyi tartalékot. Ebből következően az elmúlt időszak egyik fő tanulsága számunkra, hogy mindenképp szükség van biztos pénzügyi tartalékra. Emellett a jövőben olyan belföldi, nem kimondottan turizmusra épülő tevékenységi köröket is szeretnénk kialakítani, amelyek hasonló válsághelyzetben is működőképesek” – hangsúlyozta a szakember.

Hozzátette: mindent összevetve optimistán tekintenek az idei évre, várakozásaik szerint a cégcsoport 2022-ben elérheti 2019-es teljesítményének 70 százalékát. Ugyanakkor világosan látják, hogy milyen nehézségeket okoz a teljes turisztikai szektort érintő munkaerőhiány, hiszen nagyon nehéz visszahozni azokat, akik más szektorba mentek át, illetve új, szakmailag képzett munkatársakat találni.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.