Zakopane a sláger a magyar síelők körében

Forrás: turizmus.com

 2017. február 14. 14:07

Legalábbis a Trivago.hu szálláskereső weboldalon. A cég legújabb felmérése szerint a top 10 legkeresettebb sídesztináció felét osztrák városok teszik ki, három magyar.

A magyar síelők közül legtöbben a lengyelországi Zakopane szállásai iránt érdeklődnek idén, a legismertebb magyar síelőközpontok, Mátraháza, Mátraszentimre és Galyatető is szerepel a listán, a top 10 legkeresettebb jeges desztináció felét azonban osztrák városok teszik ki.

Ausztriában Murau a legnépszerűbb sí úti cél a január-februári időszak utazói körében, de Semmering, Schladming, Nassfeld-Hermagor és Obertauern szállásaira is sok keresés érkezik.

A top 10 legkeresettebb sí úti cél, 2017. január-február

A tavalyi szezonra leadott keresések, az átlagos kattintott ár alapján egyes úti célokon jóval kevesebbet, máshol sokkal többet hajlandók szállásra költeni idén a síelő magyarok. Zakopanéban átlagosan 8000 forinttal kevesebbért keresnek szálláshelyet, de jóval alacsonyabb idén a kattintott ár Mátraházán (–5200 forint), Mátraszentimrén (–12000 forint), a szlovák Deménvölgyben (–7400 forint) és Galyatetőn (–7400forint) is. Ugyanakkor az osztrák úti célok szállásaira idén többet vagyunk hajlandók kiadni; Obertauernben például átlagosan 17500 forinttal, de Schladmingban is több mint 10000 forinttal többért kerestek szállást a magyar utazók a Trivagón.

Jurgów Ski

Fotó: zakopaneinfo.hu