Zambiai konzulátus nyílt Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. június 03. 14:19

Budapesten, a Bihari János utcában megnyílt a Zambiai Köztársaság magyarországi konzuli képviselete, amelytől a kereskedelmi és turisztikai kapcsolatok fejlődését várják.

A megnyitón a magyar kormányt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte, ezzel is jelezve az újonnan nyíló konzulátus fontosságát a kétoldalú kapcsolatok ápolásában.

Zambia részéről Bwalya K. Chiti nagykövet méltatta a bilaterális kapcsolatokat, és azon reményének adott hangot, hogy a konzulátus megnyitása nagy mértékben hozzájárul a két ország közötti kereskedelmi és idegenforgalmi kapcsolatok elmélyítéséhez.

Simkó Gyula tiszteletbeli konzul több évtizedes zambiai kapcsolatokkal rendelkezik, és második hazájának tekinti az afrikai országot. A Zambia-szakértő nemrég jelentette meg nagy ívű, angol nyelven írt könyvét „Africa in my heart" címmel. A könyv több száz illusztrációval mutatja be a kontinenst, kiemelve Zambiát.

 

A 760 ezer négyzetkilométer területű, 15 millió lakosú szárazföldi ország természeti csodáival, jó közbiztonságával és több mint 21 nemzeti parkjával méltán tekinthető új idegenforgalmi célállomásnak az Afrikát szerető magyar turisták számára. Jelenleg szerények a kétoldalú idegenforgalmi kapcsolatok, de a konzulátus megnyitása ezen a területen is komoly fejlődési lehetőségekkel kecsegtet.

A képviselet elérhetőségei: Budapest, V. kerület, Bihari János utca 13., tel.: 1/332-1566.