Zöld buszokat indít az USA-ban a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2018. május 31. 11:32

Öt évvel az európai piacra lépés után május 31-től a zöld buszok olyan amerikai nagyvárosokat kötnek össze, mint Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, San Diego vagy Phoenix.

Az USA-beli terjeszkedés első fázisában 180 csatlakozást üzemeltet majd hat regionális buszpartner. „A partnerségnek köszönhetően közösen növekedünk majd tovább, az intelligens üzemeltetési megoldásból végül a felhasználó profitál.” – mondta Terry Fischer, a FlixBus egyik első kaliforniai partnere, a Transportation Charter Services (TCS) elnöke.

A FlixMobility és két márkája, a FlixBus és a FlixTrain alapítói alapjaiban akarták megújítani az európai személyszállítást egy tech-startup, e-commerce vállalat és klasszikus közlekedési vállalat kombinációjaként működő cég létrehozásával 2013-ban. „Üzleti modellünk alapjaiban változtatta meg azt, ahogy Európában az emberek a buszokról gondolkodnak és ahogy használják őket. Mostantól az USA-ban is új nézőpontba helyezzük a buszos utazást.” – mondta André Schwämmlein, a FlixMobility alapítója és ügyvezető igazgatója.

A FlixBus célja, hogy év végéig napi 1000 csatlakozást tegyen elérhetővé az USA-ban

Fotó: turizmus.com

A FlixBus 300 partnerrel működik együtt Európában, ezek között sok a kicsi, családi vállalkozás. A cég jelenleg 28 országban szolgáltat, közel 7000 munkahelyet teremtett, melyek közül a legtöbb buszsofőri pozíció.

Eközben a FlixMobility tovább bővítené európai portfólióját is. A napi csatlakozások száma idén várhatóan 30 százalékkal nő, és elérheti a 350.000-et. A zöld vállalat tovább növeli belföldi buszhálózatát Horvátországban, Lengyelországban és Csehországban, illetve a nyári főszezonban nemzetközi szolgáltatási köre is bővül. Magyarországról idén nyáron 17 országba indít közvetlen buszokat a FlixBus, Bécs és Zágráb irányába a nyári időszakban gyakorlatilag megduplázza kapacitását a vállalat.

Kapcsolódó cikkek