Zöld utat kapott a LOT a Condor átvételéhez

Forrás: turizmus.com

 2020. február 24. 13:25

A német szövetségi versenyhivatal február 20-i határozata értelmében a Polska Grupa Lotnicza (PGL) megvásárolhatja a német Condor légitársaságot. A lengyel állami tulajdonban lévő PGL-hez tartozik többek között a LOT lengyel légitársaság.

Andreas Mundt, a versenyhivatal elnöke szerint a Condor és a LOT egyesülése nem eredményez releváns átfedéseket. A vállalatok sokkal inkább kiegészítik egymást, az egyesülés révén pedig a Condor megerősödhet, felnőhet a német piacvezető Lufthansával folytatott versenyhez.

A viszonylag gyorsan megadott engedéllyel a versenyhivatal hozzájárul ahhoz, hogy a Condornak az elmúlt zűrzavaros hónapok után jövője legyen Németországban légitársaságként.

A versenyhivatal azt is megállapította, hogy a Condor átvétele az érintett német repülőtereken a le- és felszállási jogokra vonatkozóan sem veszélyeztetné a versenyt.

Nem veszélyezteti a versenyt a Condor átvétele

Fotó: Wikimedia Commons

A Condor profilját tekintve charter-légitársaság, azonban a kontingensek értékesítésén túl egyéni utazók számára is nagy mennyiségben árusít repülőjegyeket. A társaság rövid-, közép- és hosszútávú járatokat kínál Európa, Ázsia, Afrika és Amerika mintegy 80 úti céljába, de túlnyomórészt a Földközi-tenger üdülőhelyeire. Lengyelországba eddig nem közlekedtetett járatokat – olvasható a közleményben.

A légitársaság korábban a brit Thomas Cook Csoporthoz tartozott, amely 2019 szeptemberében csődöt jelentett. A  Condor azóta a német szövetségi állam és Hessen tartomány által nyújtott áthidaló kölcsönből működik.