Zsinórban hetedszer lett Skytrax-díjas a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2020. május 11. 11:30

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az idei évben hetedszer is elnyerte a Kelet-Európa legjobb repülőterének járó címet.

A World Airport Awards keretében átadott Skytrax-díj az egyik legnagyobb iparági elismerés, hiszen odaítéléséről maguk az utasok döntenek; világszerte több tízezer utazó értékelése alapján dől el, melyik légikikötő kapja adíjat.

Az idén 70 éves Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér számára a díjat – rendhagyó módon virtuálisan – hétfőn adta át a Skytrax a World Airport Awards keretében – tájékoztatott a Budapest Airport.

A díj átadásának alkalmából Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója kiemelte, hogy a Budapest Airport méltán lehet büszke az elismerésre,  hiszen immár hetedik éve bizonyítja a régióban utazók visszajelzése alapján az utasszolgáltatások magas színvonalát.

Az utasok különösen nagyra értékelték a 2019-es év során a Budapest Airport kiterjedt járathálózatát.

 

A Skytrax-díj odaítéléséről évről évre elégedettségi felmérés keretében döntenek az utasok.

„Nagy örömmel tölt el, hogy hosszú évek óta töretlenül tartjuk a Kelet-Európa legjobb repülőtere címet. A díj visszaigazolja: a Budapest Airport az elmúlt évben is nagy lépést tett az utasélmény javítása felé; az utasok egyértelműen érzik és értékelik a szolgáltatási színvonal emelkedését" – hangsúlyozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

„A Skytrax-díj újbóli elnyerése amellett, hogy óriási dicsőség, ezekben a nehéz időkben erőt és kitartást is ad nekünk; azt igazolja, hogy a Budapest Airport az utasélmény fejlesztése terén továbbra is jó úton jár" – összegezte Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

Az elmúlt két évben a Budapest Airport több mint 50 milliárd forintot fordított fejlesztésekre. A tavalyi esztendő repülőtéri újításai a digitális innovációról és az utazási élmény növeléséről szóltak; jelentősen felgyorsult és kiszámíthatóbb lett a biztonsági ellenőrzés folyamata, az utasok pedig már az elektronikai eszközöket is a kézipoggyászban tarthatják az ellenőrzés alkalmával. A várakozási idő a forgalmasabb időszakokban is 15 perc alá csökkent, ami nemzetközi viszonylatban is rövidnek számít.