Factory Fesztiváludvar – Budapest nyári kulturális központja

Forrás: turizmus.com

 2016. május 25. 15:08

Az ExperiDance Tánctársulat augusztusban új helyszínen, a Váci úton, a 19. századi Láng Gépgyár elegáns műemlék-épületének belső udvarán mutatja be legsikeresebb darabjait.

A RaM Colosseum páratlan sikerére építve az ExperiDance most egy új, nyári kulturális élettér megnyitásával rázza fel a főváros művészeti életét. A Factory Fesztiváludvar a 19. századi Láng Gépgyár elegáns műemlék-épületének belső udvarán kap helyet, és estéről estére 780 főt tud majd befogadni. A műemléket az ExperiDance Production egy több mint kétéves reorganizációs program keretében állította helyre annak érdekében, hogy egy egyedi hangulatú, egyszerre laza és nagyon exkluzív életteret hozzon létre, amely inspirálja a kreativitást.


Az idei évben az egyhetes, augusztus 3-tól 7-ig tartó fesztiválprogram gerincét természetesen az ExperiDance repertoárjának nagyprodukciói: a Nagyidai Cigányok, az Ezeregyév - Generációk, a mára világsikerű 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival közösen színpadra állított Fergeteges, valamint a társulat idén márciusban debütált Omega musicalje, a Gyöngyhajú lány balladája adják majd, de emellett látható lesz az Európa-bajnok Coincidance tánctársulat Merlin című előadása is.

Műsor:
Augusztus 3. 20.30 Nagyidai Cigányok – ExperiDance Production
Augusztus 4. 20.30 Ezeregyév Generációk – ExperiDance Production
Augusztus 5. 20.30 Gyöngyhajú Lány Balladája – Omega musical - ExperiDance Production
Augusztus 6. 20.30. Merlin-ír sztepp show – Az Európa-bajnok Coincidance tánctársulat
bemutatásában
Augusztus 7. 20.30 Fergeteges – az ExperiDance Production és a 100 tagú Cigányzenekar szólistáinak koprodukciója (x)