Bencze Gábor nyugdíjba vonul, igazgatócserék a Danubiusnál

Forrás: turizmus.com

 2020. július 28. 12:50

Bencze Gábor, a Danubius Hotels Gellért, Astoria és Erzsébet szállodák klaszterének igazgatója 2020. augusztus 1-től nyugdíjba vonul. Távozásával a klaszter vezetését Bánhegyi Balázs veszi át, aki eddig a győri Danubius Hotel Rábát vezette.

Bencze Gábor

Fotó: Danubius Hotels

Bencze Gábor, a Gellért, Astoria és Erzsébet szállodák klaszter igazgatója a Danubiusnál és a HungarHotelsnél együttesen eltöltött 49 év után, 2020. augusztus 1-től nyugdíjba vonul.

Bencze Gábor egy év híján fél évszázados munkássága 1971-ben a HungarHotels láncnál, a Hotel Intercontinentalban, felszolgálói munkakörben indult. A kiemelkedő vezetői képességek nagyon fiatalon megmutatkoztak nála, ennek eredményeként a HungarHotels keretei között 1973-ban igazgatóként nyitotta a legendás Bajkál Éttermet, majd 3 év elteltével már a vállalat szállodai üzletágában dolgozott tovább a Béke Szálloda igazgatóhelyetteseként egészen 1983-ig, amikor a szálloda a teljes körű felújítási és bővítési munkálatok idejére két évre átmenetileg bezárt. A felújítást követő megnyitástól egészen 1997-ig vezette a szállodát. A HungarHotels privatizációs folyamatának eredményeként a Danubius és a HungarHotels összeolvadását követően felállt holdingszerű vállalati szervezetben a két egyesített vállalat szállodáit üzemeltető társaság vezérigazgatójaként dolgozott 2001-ig. A vállalati átszervezést követően 2001-2007-ig a Pesti Területi Igazgatóság vezetőjeként ismét a Béke szálloda lett a székhelye, innen irányította a Béke, az Erzsébet, az Astoria, a Hungaria és az Aréna szállodákat. 2007-től mostanáig a Gellért, majd pedig a GELASTER klaszter igazgatójaként tevékenykedett.

A szakember kimagasló szakmai és vezetői munkája, a számtalan üzleti siker mellett sok fiatal vezető számára nyitott lehetőségeket a képességeik kiteljesítéséhez, tanácsaival minden pozíciójában segítette a vállalatvezetést. Kiemelkedő vezetői és szakmai képességeivel, valamint vezetőtársai és munkatársai felé mutatott emberi érzékenységével vívott ki páratlan elismertséget. Nevéhez fűződik a Radisson brand magyarországi piacra lépése. Emellett több jelentős vállalati szintű fejlesztésnek, átalakításnak volt kezdeményezője. A 90-es évek végétől meghatározó szerepe van a Danubius szovátai terjeszkedésében. Az ő kezdeményezésére fordult a tulajdonos érdeklődése a székelyföldi desztináció felé. Aktívan közreműködött az ottani privatizációs folyamat lebonyolításában, a Danubius tulajdonszerzésében.

 

Átalakul a Danubius Hotels-szállodák vezetése

Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója megköszönte a kiemelkedő szakember munkáját és elmondta, hogy a szakember nyugdíjba vonulásával egy időben – bár egymástól függetlenül – a vállalat hosszú távon sikeres, hatékony működtetése érdekében a Danubius Hotels átalakítja a szállodák vezetését. Az átalakítással egy transzparens, korszerű, a változásokra gyorsan és eredményesen reagálni képes szervezetet hoznak létre.

Bánhegyi Balázs

Fotó: Danubius Hotels

Bencze Gábor feladatait a Gellért-Astoria-Erzsébet szállodák alkotta klaszter élén Bánhegyi Balázs veszi át augusztus 1-től, aki eddig a győri Danubius Hotel Rábát vezette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Németh Viktória

Fotó: Danubius Hotels

Szintén augusztus 1-től a Danubius Hotel Rába és Bük szállodákat ezentúl klaszterigazgatóként Németh Viktória fogja irányítani, aki eddig a büki szálloda igazgatója volt.

 

 

 

 

 

 

 

Reischl Róbert

Fotó: Danubius Hotels

Viktória munkáját segíti Győrben Reischl Róbert, aki a Danubius Hotels Rába üzemeltetési igazgatójaként, valamint a Danubius Hotel Rába és Bük értékesítési igazgatójaként folytatja pályafutását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henrik István

Fotó: Danubius Hotels

Henrik István pedig sárvári szállodaigazgatói pozíciója mellett ezentúl a sárvári és hévízi Ensana értékesítési igazgatói pozíciókat fogja betölteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gellért augusztusban, az Astoria szeptemberben nyit újra

A Gellért, Erzsébet és Astoria szállodák klaszteréből az Erzsébet szálloda már fogad vendégeket, a Gellért augusztus 7-én nyit újra, az Astoria pedig a tervek szerint szeptemberben fog kinyitni ismét, a Radisson Béke és Hilton Budapest mellett.