900 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Kiskunhalason

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 09. 09:14

A Bács-Kiskun megyei város egyike a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztésére kiírt GINOP-os pályázat öt nyertesének, Bük, Gyula, Mezőkövesd és Sopron mellett.
Mi is beszámoltunk a GINOP keretében még 2015 végén kiírt gyógyhelyfejlesztési pályázatról, amelynek hatására az elmúlt két évben jelentősen megugrott a hazai települések lelkesedése a cím elnyerése iránt, legutóbb a dombóvári Gunarasfürdőt nyilvánították gyógyhellyé. 

Információink szerint több mint 20 pályázat érkezett a kiírásra, közülük ez év június 21-én öt nyertes helyszínt (Bükfürdő, Gyula, Kiskunhalas, Mezőkövesd-Zsóry-fürdő, Sopron-Balf és Lőverek) hirdettek ki, amelyek összesen mintegy 4,6 milliárd forint támogatásban részesültek.

Kiskunhalason a Csetényi park komplex turisztikai fejlesztése valósul meg a pályázat keretében elnyert 876,6 millió támogatás segítségével. Megújul, rekreációs és élményparkká alakul a terület: a tervek szerint kalandpark, csónakázótó, látogatóközpont, kültéri fitneszpark, étterem, futópálya létesül és kisvonat várja majd a látogatókat. A beruházás részeként a Semmelweis téren információs táblákat helyeznek ki, lesznek új parkolók is, de ebből forrásból jön létre a sporthírességek fala is a Bundzsák Dezső Sportközpontban – tájékoztatott a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

A tervezett kiskunhalasi fejlesztés egyik eleme: étterem

 

Kiskunhalas komoly hangsúlyt helyez a gyógyvízre, mint természetes gyógytényezőre alapozott turisztikai fejlesztésekre. Ennek érdekében átfogó turisztikai stratégiai tervet valósít meg, melynek része volt a víz gyógyvízzé, a fürdő gyógyfürdővé, valamint a település gyógyhellyé minősítésének megszerzése a közelmúltban. A város gyógyhelyfejlesztési stratégiájában azt a célt tűzte ki, hogy a szezont meghosszabbító, egész évben igénybe vehető, piacképes turisztikai szolgáltatások, attrakciók jöjjenek létre, melyek a gyógyfürdő vonzerejére építve, azt kiegészítve komplex élményszerzést szolgálnak. A tervezett fejlesztések kiegészítik a gyógyfürdő meglévő kínálatát, ennek köszönhetően – az önkormányzat reményei szerint – több turista hosszabb ideig marad a városban, a szezon kibővül, megerősödik Kiskunhalas gyógy- és egészségturisztikai profilja.

További látványtervek Kiskunhalasról:

Hintaágypark

 

Labirintus

 

Madármegfigyelő