A fővárosi fürdővállalaté lett a Rác fürdő és a mellé épült szálloda

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 05. 15:31

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába került a Rác fürdő és a mellé épült szálloda. A fürdő felújítása után, jövőre nyithat meg – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal a turizmus.com-ot.

Több mint tíz év után, idén május 31-én árverésen szerezte meg a Budapest Gyógyfürdői  és Hévizei Zrt. a Rác fürdőt és a mellé épült szállodát.  Az adás-vételről szóló szerződés aláírása azonban egészen augusztus első hetéig húzódott, a kulcsok pedig várhatóan csak szeptember elején kerülnek a fővárosi cég birtokába – tudatta a főváros.

Amint arról korábban beszámoltunk, egyetlen ajánlattevőként a főváros cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) licitált a nagy múltú fürdőre és a mellette lévő szállodára, így a BGYH 5,088 milliárdos kikiáltási áron szerezte meg a 2070 négyzetméteres szállodát, valamint a 3333 négyzetméteres Rác fürdőt.

A közlemény idézi Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest, aki elmondta, legkésőbb jövő év végén szeretnék megnyitni a Rác fürdőt, a felújítás üteme attól is függ, milyen anyagi helyzetben lesz a főváros, de akár uniós források bevonása sem kizárt.

Hangsúlyozta, a városvezetés számára kiemelt jelentőséggel bírt tíz éves hányattatás után visszaszerezni a különleges atmoszférával bíró fürdőt és az újonnan épült hotelt. Hatalmas hibának nevezte, hogy a Tarlós István vezette főváros "megakadályozta" 2010-ben a létesítmény megnyitását, hiszen a fürdőt akkor gyönyörűen felújították, készen állt a használatra, akárcsak a szálloda. Az elmúlt években rohamosan romlott az ingatlanok állapota, különösen a fürdőé, amelyet szinte újra fel kell majd újítani –  közölte.

A Rác kupolája még mindig csodálatos, de azt nem tudni, milyen állapotban van maga a fürdő

Fotó: Pataki Tamás

Jelenleg nem lehet tudni milyen állapotban van a fürdő és a szálloda, a kulcsok továbbra is a felszámolóbiztosnál vannak, a vételár kifizetését követően 15 nap múlva kerülhet sor a birtokba vételre – tette hozzá a BGYH vezérigazgatója. Szűts Ildikó kiemelte, a város- és a cégvezetés szándéka egyértelmű: műszaki állapotfelmérés és üzleti koncepció készül. Ennek alapján lehet majd dönteni a szálloda sorsáról, a fürdő felújítását pedig a legrövidebb időn belül szeretné megkezdeni a BGYH.