A gyerekek továbbra is ingyen szállhatnak meg 113 dubaji szállodában

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. május 22. 14:31

Dubajt látni kell! És a nyári szünidő alatt ezt most sokkal kedvezményesebben tehetjük meg, mint a téli főszezonban.

Még tart a nagy sikerű Kids Go Free program, melyben már 113 hotel biztosítja  a 12 éves kor alatti gyerekek ingyenes szállodai elhelyezését. Nem rossz, ugye? És ha hozzávesszük, hogy a gyerekek étkezése is sok szállodában ingyenes, sőt egyik-másik program is az, nos akkor egy szuper kedvezményes nyaralást tudunk ezen  a nyáron Dubajban megejteni.

Az Arabian Travel Market (ATM) a Közel-Kelet legnagyobb utazási vására, amelynek minden évben Dubaj ad otthont. Idén sem volt ez másképp. Rekordszámú látogatót generált a vásár, ahol a közel-keleti standegyüttes vitte el a pálmát méretében és persze kínálatában is a legnagyobbként. A Dubai Economy and Tourism (DET) meghívására több mint 560 hosted buyer érkezett Dubajba a világ szinte minden tájáról, Magyarországról ezúttal öt iroda munkatársát látta vendégül a DET.

160 országból több mint 46 000 iparági szakember – köztük 33 500 látogató – vett részt a 31. Arabian Travel Marketen, és ez 15 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ATM 2024 témája – „Innováció felhatalmazása: az utazás átalakítása a vállalkozáson keresztül” – több mint 2600 kiállítót vonzott 2024. május 6–9. között.


Az EXPO City adott otthont az ATM első napját záró gálaműsornak. Az Expo City területén továbbra is üzemel  a három fő pavilon (Sustainability, Mobility, Opportunity), a vízesés és a Garden of the Sky kilátó.

Az Expo területét körbevevő épületek többsége iroda- és lakóházként funkcionál. A központi Al Wasl kupola pedig koncerteknek, rendezvényeknek ad otthont.

A Dubai Park and Resort területén a korábbi Bollywood park nagy részét már az új Real Madrid Park foglalja el. Ez a parkrész nemrégiben nyílt meg, és a különböző Rel Madrid trófeákon túl számos egyéb érdekesség, hullámvasút és ügyességi játék várja itt a látogatókat.


Dubaj egyik, ha nem a legismertebb ikonikus épülete a Burj Al Arab, amelyben most már bárki körbenézhet, persze belépődíj ellenében. Izgalmas végigjárni a mi  ízlésünknek talán túl fényes és csillogó berendezésű lakosztályt, amelyben főleg az olasz márkájú berendezés jelent kihívást a szemnek.

A View at The Palm kilátótornya a pálmasziget bejáratánál, a Nakheel Mall legtetején található és valóban az egyik legjobb kilátó, ahonnan a város sziluettje igazán izgalmas látványt nyújt, és remek fotók készülhetnek itt a naplemente idején.  220 méter magasban állva a lábunk előtt hever nem csak a Bluewater szigeten álló óriáskerék, hanem az egész Pálma sziget is.


Tradicionális arab ízekre vágyunk? Nos, az Al Seef negyed környékén az SMCCU-t ajánljuk leginkább, hiszen itt az emirátusi konyha ízein túl ismertetőt kaphatunk az itt élő helyiek szokásairól, viseletéről, mindennapjaikról. És valljuk be, ki ne szeretne bepillantani egy helyi család mindennapjaiba? Nos, itt erre is van lehetőség.

Inenn hagyományos abrával kelhetünk át a Dubai Creek másik oldalára, hogy a nyakunkba vegyük a fűszer és arany bazárt. Sáfrány, vanília,és megszámlálhatatlan egyéb íz és illat terjeng itt, igazán jó orrunknak kell lennie, ha mindet meg szeretnénk különböztetni. De nem is kell, inkább vegyünk sok kis adagot a legszínesebb és legjobban illatozó fűszerekből, melyek akár szuvenírnek is tökéletesek.


Dubaj több mint 820 hoteljéből nehéz ajánlani, de azért megpróbáljuk. Az Al Fahidi negyed egyik kedvelt kis butikhotele az Arabian Boutique Hotel – ugyanazzal a tulajdonossal, aki a ma már híres-neves Arabian Tea House tulajdonos házapárja is. Igazi kis gyöngyszem ez a hotel, amely két épületből áll, összesen 20 szobával és lakosztállyal.

Kedvező áron kínálja szobáit az ötcsillagos Khalidia Palace, Deirában. Felújított szálloda, szuper kényelmes ágyakkal, figyelmes személyzettel.

 

A luxus csimborasszója az alig néhány hónapja nyitott One & Only One Za’abeel hotel, parádés építészeti megoldással, fantasztikus szobákkal, éttermek sokaságával, fitnesz- és egészségközponttal – a luxus és kényeztetés itt valóban új értelmet nyer.

Az Address Grand Creek Harbour Hotel szintén nagy kedvenc, az elegancia, a kényelem a fő jellemző itt, kilátással a város szemkápráztató sziluettjére.

Ne feledjük, hogy a szállodák többségében továbbra is foglalható a Kids Go Free akció – vagyis a 12 év alatti gyerekek szállása ingyenes, és némely szálloda az étkezésüket is ingyenesen biztosítja.  Dubajt látni kell! És a nyári szünidő alatt ezt most sokkal kedvezményesebben tehetjük meg, mint a téli főszezonban.

www.visitdubai.com

Képek: Dubai Economy & Tourism

(X)