A sportszerűség Kékszalagja volt az idei

Forrás: turizmus.com

 2019. július 20. 20:08

Új győztest avattak a Kékszalagon, amely iránt idén is felülmúlta az érdeklődés a várakozásokat.

Összesen 561 hajó nevezett a csütörtökön reggel indult 51. Kékszalag Nagydíjra és a szombat reggel 9 órakor lejáró határidőn belül 269 csapat futott be a balatonfüredi célba.

A Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok –Keszthely–Balatonfüred távon megrendezett versenyt a Racing Django katamarán nyerte Petrányi Zoltán kormányzásával. A nyertes Racing Django 15 óra 37 perc alatt ért célba.

A második helyen a Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team ért be, a harmadik pedig a PreVital lett a 13-szoros győztes Litkey Farkassal a kormánynál.

Petrányi Zoltán, a Racing Django kormányosa

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

A vitorlázók idén rendkívül gyenge szélben vitorláztak Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyén, ezt jelzi, hogy a rekordidőt tartó Opel Fifty-Fifty 7 óra 13 perces, a tavalyi, szintén gyenge szeles versenyben győztes svájci Safram 12 óra 40 perces idővel vitorlázta körbe a Balatont.

A rendező Magyar Vitorlás Szövetség szerint a sportszerűség Kékszalagja volt az idei, mivel rengeteg hajós még a szabályokban lefektetett limitidőtől függetlenül is befutott a célba.

Ráadásul egy megható utolsó pillanat is kiemelte a versenyzők sportszerűségét: az abszolút győztes Racing Django legénysége azzal tette különösen emlékezetessé az idei versenyt, hogy az utolsóként szombat reggel 8 óra 50 perckor befutó Sunset nevű hajó legénységét pezsgővel várta a célvonalnál, majd a hajóra átszállva közösen ünnepelték a verseny végét.

Az abszolút győztes Racing Django

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Az abszolút értékelésben ötödik lett a Király Zsolt kormányozta Raffica nevű Libera. A trapézos hajó a befutónál több katamaránt is megelőzött, ezzel megnyerte az egytestű hajók versenyét. Az idei Kékszalagot 16 óra 22 perc alatt teljesítő Raffica egyébként nemzetközi szinten is sikeres, idén például győzelmet aratott a genfi tókerülőn, a Bol d’Or Mirabaud versenyen az egytestűek osztályában.

A Raffica a katamaránokat megelőzve lett a leggyorsabb egytestű hajó

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerint a Kékszalag iránti érdeklődés az idén is felülmúlta a várakozásokat. Az egész napos élő televíziós közvetítésnek köszönhetően még többen kerülhettek közel a vitorlázáshoz, mint sporthoz, ezen keresztül pedig a Balatonhoz.