Alacsony kockázatú országok beoltott turistái előtt nyitna Thaiföld novembertől

Forrás: turizmus.com

 2021. október 12. 17:56

Legalább tíz ország teljesen beoltott turistái karanténmentesen utazhatnak Thaiföldre várhatóan november 1-jétől a thai kormány tervei szerint.

A hírt Prayut Chan-o-cha, az ország miniszterelnöke jelentette be egy televíziós műsorban hétfőn, hozzátéve: már utasította az illetékes hatóságokat, hogy lehetőleg gyorsan vizsgálják meg a tervet – írja az fvw.de a dpa hírügynökség híre alapján.

A listán szereplő, a koronavírus szempontjából alacsony kockázatúnak ítélt országok között van Németország, az USA, Kína és Szingapúr. Az ezekből az országokból érkezőktől az oltási igazoláson kívül csak egy utazás előtt és egy érkezéskor elvégzett PCR-tesztet kérnének, más korlátozás nem vonatkozna rájuk.


Decemberben további országokat tennének fel a listára, és előreláthatóan akkortól engedélyeznék az alkohol hónapok óta tiltott felszolgálását is az éttermekben.

Az összes többi országból beutazóknak továbbra is hétnapos karanténba kell majd vonulniuk, kivéve, ha a bizonyos régiókban, pl. Phuketen vagy Ko Szamuin elindított modellprojektekben vesznek részt.

Thaiföld, Phiphi-szigetek

Fotó: 123rf.com

A Bank of Thailand adatai szerint 2019-ben még 40 millió külföldi turista érkezett az országba, a turizmus 11 százalékban járult hozzá a GDP-hez, és a lakosság több mint 7 százaléka az ágazatban dolgozott.

Az ország 2020 márciusa óta van lezárva, és a delta-variáns miatt 2021 tavaszán elkezdődött súlyos járványhullám csak lassan csillapodik, kedden 9400 új esetet és 84, a fertőzéssel összefüggő halálesetet regisztráltak a hatóságok.