Thailföld a Phuket Sandbox 7+7 programmal folytatja az újranyitást

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 30. 12:40

A Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) megerősítette, hogy a Phuket Sandbox 7+7 programmal tovább folytatja az újranyitást, a járványügyi adatok romlása ellenére.

Az új rendszer még több lehetőséget kínál a teljesen beoltott nemzetközi utazók számára, hogy több thaiföldi úti célt is meglátogathassanak, így ismét lehetőségük nyílik a karantén nélkül, több helyszínt érintő, szigetet bejáró útvonalakat élvezni – jelentette be a TAT.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint a döntés hátterében az állhat, hogy Thaiföldet az Egyesült Királyságban vörös listára tették, miközben az ázsiai ország egyik legnagyobb küldőpiaca Nagy-Britannia.

A Phuket Sandbox projekt július 1-jén indult, és ahogy arról beszámoltunk, azóta több mint 25 millió dollárt költöttek a turisták a szigeten. Chiravadee Khunsub, a TAT London igazgatója elmondta: "Július óta Phuket több mint 24 ezer teljesen beoltott nemzetközi érkezőt fogadott, és mindössze 70-en bizonyultak pozitívnak a Covid-19-re."

Július 15-én tovább folytatódott a nyitás a Samui Plus programmal, melynek keretében Surat Thani tartomány 3 szigetének – Ko Samui, Ko Phangan és Ko Tao – meghatározott területeire és útvonalaira, bizonyos hotelekben is megszállhattak az oltott turisták, 14 nap után pedig innen is továbbutazhattak Thaiföld más részeire.

phuket_123rf

A Phuket Sandbox 7+7 program lehetővé teszi a teljesen beoltott nemzetközi utazók számára, hogy a korábbi 14 éjszakás kötelező phuketi tartózkodást hét éjszakára csökkentsék

Fotó: 123rf.com

Most pedig a Phuket Sandbox 7+7 folytatja az ország népszerű úti céljainak biztonságos újranyitását. "A Sandbox-koncepció ellenőrzött és biztonságos visszatérésnek bizonyult a turizmus újraindításához, és több mint 100 millió thai bahtot hozott a helyi gazdaságnak. Hosszú út áll még előttünk, de mivel a téli napfényes főszezon (november–március) előttünk áll, és ebben a hónapban több népszerű thaiföldi strand és sziget is megnyitja kapuit, az utazók karanténkorlátozások nélkül várhatják a romantikus kiruccanásokat és a szórakoztató családi pihenéseket" – tette hozzá Khunsub.

A Phuket Sandbox 7+7 program lehetővé teszi a teljesen beoltott nemzetközi utazók számára, hogy a korábbi 14 éjszakás kötelező phuketi tartózkodást 7 éjszakára csökkentsék, s ez után további 7 éjszakát tölthetnek Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai vagy Railay), Phang Nga (Khao Lak vagy Ko Yao) vagy Surat Thani (Ko Samui, Ko Phangan vagy Ko Tao) területén.

A Phuket Sandbox programra vonatkozó meglévő belépési intézkedések a 7+7-es meghosszabbítás esetében változatlanok maradnak.

Azoknak az utasoknak, akik hét éjszaka után tovább kívánnak utazni Phuketről, a phuketi szállodájuk által kiállított átirányítási űrlapot kell beszerezniük, amely igazolja a hét éjszakás tartózkodásukat, valamint két negatív teszteredményt kell felmutatniuk (amelyet a nulladik és a hatodik, vagy hetedik napon Phuketen végeztek).

A Sandbox 7+7 program híre azután érkezett, hogy Pattaja elhalasztotta a szeptember 1-jére tervezett újranyitást. Ahogy korábban megírtuk, a koronavírus-fertőzések magas száma a városnak otthont adó Csonburi tartományban és az alacsony átoltottság hiúsította meg terveiket.