25 millió dollárt költöttek a turisták Phuketen az újranyitás első hónapjában

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 09. 11:23

Több mint 14 ezer turista kereste fel a thaiföldi Phuket szigetét az újranyitást követő egy hónap során.

Amint arról korábban beszámoltunk, július elsején újranyitott a thaiföldi Phuket szigete a teljesen beoltott külföldi turisták számára. Július hónapban a külföldiek közel 25 millió dollárt költöttek el a szigeten a Thai Idegenforgalmi Hivatal adatai szerint.

Phuket, Karon Beach

Fotó: 123rf.com

A 14 055 külföldi turista közül a legtöbben az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek, de szép számmal jöttek brit, izraeli, német és francia látogatók is. A TAT becslései szerint a júliustól szeptemberi tartó három hónap során 100 ezer külföldi turista keresheti fel a szigetet – írja a TTG Asia.

Számos légitársaság indította újra közvetlen járatait a szigetre az elmúlt időszak során, ezek közé tartozik a Thai Airways, amely Koppenhágából, Frankfurtból, Párizsból, Londonból és Zürichből repül Phuketre, továbbá a Singapore Airlines Szingapúrból, az Etihad Airways Abu Dhabiból, az Emirates Dubajból, a Qatar Airways Dohából, illetve az El Al Tel-Avivból.

Júliusban a külföldi turisták több mint 190 ezer éjszakát töltöttek el az SHA Plus program tanúsítványával rendelkező szálláshelyeken, augusztusra pedig közel 110 ezer foglalás érkezett már eddig.

Külföldiek csak tanúsítvánnyal rendelkező helyen szállhatnak meg, ahol az is előírás, hogy a dolgozóknak legalább a 70 százaléka beoltott kell legyen.