Augusztusban csónakokban mozizhatunk a Városligetben

Forrás: turizmus.com

 2023. július 19. 11:43

Augusztus elején a Városligeti Csónakázótó esténként új funkcióval bővül: augusztus 1. és 5. között magyar animációs és nagyjátékfilmeket nézhetünk meg mozivásznon csónakból vagy éppen vízibicikliből.

Augusztusban 5 napon át a Városligeti-tó vize esténként nézőtérré alakul, az érdeklődők csónakokból és vízibiciklikből nézhetik a mozivászonra vetített filmeket. A csónak bérlése 9000 forint és maximum 4 ember tartózkodhat benne, míg a vízibiciklikben 5 személy foglalhat helyet, az ára pedig 13000 forint. A vetítések minden este 20:30-kor kezdődnek.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy érdemes hozni kispárnát vagy takarót, esetleg szúnyogírtót, illetve arra is, hogy a csónakokba kintről ne hozzanak be ételt vagy italt a látogatók.

Augusztusban indul a Városligeti Vízi Mozi

Fotó: Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó

 

Az 5 nap alatt az alábbi filmeket tekinthetjük meg:

  • Augusztus 1. - Macskafogó (1986)
  • Augusztus 2. - Együtt kezdtük (2022)
  • Augusztus 3. - Vuk (1981)
  • Augusztus 4. - Liza, a rókatündér (2015)
  • Augusztus 5. - Indul a bakterház (1980)

 

2020-ban három egyetemista — Horváth Regina, Klisóczki Fanni és Nagy Simon — álmodott egy nagyot, és arra gondolt, mi lenne, ha a Városligeti Csónakázótó zárás után valami egészen új funkciót kaphatna. A Budapesti Sportszolgáltató Központ Nkft. bizalmat szavazott a fiataloknak, így most egy próbahét keretein belül megvalósítja a csapat legvadabb álmát.

A Vízi Mozi ötlete a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány 2020-as CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyére készült, ahol az Aktív Turizmus kategóriában első helyezést ért el. További információk a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó oldalán érhetők el.