Ausztriában tesztelni fogják a turizmusban dolgozókat

Szerző: Kovács Balázs

Forrás: turizmus.com

 2020. május 21. 13:32

Az idei főszezonban egy pilot projekt keretében lehetővé válik Ausztriában a turizmus terültén dolgozók rendszeres koronavírus-tesztelése.

Mint arról többször beszámoltunk Ausztriában május 29-én nyithatnak meg a szálláshelyek, fürdők és egyéb turisztikai attrakciók. A felkészülés jegyében és a sikeres újranyitás érdekében a szövetségi kormány átfogó intézkedési tervezet hirdetett meg.

Május 21-én többek között Sebastian Kurz kancellár, Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter és Harald Mahrer, a gazdasági kamara (WKO) elnökének részvételével az osztrák szálláshely- szolgáltatók számára interaktív videókonferenciát tartottak, amelyen első kézből kaphattak választ kérdéseikre a szakma képviselői. Ezt követően az intézkedési csomag részleteiről a sajtót is tájékoztattak. Az eseményeket élőben követte Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő, aki a GD Consulting blogjában foglalta össze a hallottakat.

Hamarosan tesztelik a turizmusban dolgozókat Ausztriában

Fotó: 123rf.com

Harald Mahrer, a WKO elnöke bevezetőjében elmondta, hogy a Világgazdasági Fórum turisztikai versenyképességi indexe alapján az elmúlt évben Ausztria állt az első helyen, mint a legjobb higiéniás adottságokkal rendelkező célország. „Ezt a versenyelőnyt meg kell őrizni, ez egy nagyon fontos motivációs érv Ausztria mint turisztikai desztináció mellett” – mondta a WKO elnöke.

Ennek érdekében az idei főszezonban egy pilot projekt keretében lehetővé teszik, hogy a turizmus terültén dolgozókat rendszeresen teszteljék koronavírusra.

A projekt költségeit az osztrák állam viseli, így kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy Ausztria a világ legbiztonságosabb nyaralóhelye lehessen – hangzott el a tájékoztatón.

Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter bejelentette, hogy júniustól „Egy csodás nyár vár rád” mottóval 9 tartomány és az Österreich Werbung összefogásával nagyszabású forgalomélénkítő belföldi kampányt indítanak.

A forgalomélénkítő kampányt a határnyitásokkal összehangoltan Németországra és a környező országokra is kiterjesztik majd. A miniszter arra kérte a nyaralásukat tervezőket, hogy ha mód van rá, utazási csomagjaikat ausztriai utazási irodáknál foglalják le, ezzel is segítve a belföldi turizmust.

A GD Consulting WEF versenyképességi index és a higiéniai versenyelőnyről írt kapcsolódó korábbi elemzését ITT olvashatja.