Ebben a határmenti városban van hazánk legújabb gyógyfürdője

Forrás: turizmus.com

 2024. május 23. 15:27

Berettyóújfalu május 23-án ünnepli a város napját, azon fontos esemény kapcsán, hogy 1608-ban ezen a napon kapott kiváltságlevelet Báthory Gábor erdélyi fejedelemtől. A jeles napra minden évben többnapos programsorozattal emlékeznek, de más ok is van az ünneplésre.

A május 23-án tartott ünnepi testületi ülésen, Muraközi István polgármester arról az újdonságról is beszámolt, hogy a tavaly átadott Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést, így jelenleg ez hazánk legújabb gyógyfürdője.

Ezzel a kormányhivatali határozattal egy többéves folyamat ért célba, amikor a magyar állam támogatásával közel 3,5 milliárd forintos fejlesztésből megújult és gyógyászati részleggel bővült a korábbi uszoda és strandfürdő – fogalmaznak közleményükben.

A gyógyászati eszközök beszerzését egy újabb pályázattal biztosította az önkormányzat, így a Debreceni Egyetem által üzemeltetett kórház szakmai hátterére épülő gyógyászati részleg idén elkezdte működését – írják.

A berettyóújfalui Bihar Termálliget május 21-től viselheti a gyógyfürdő elnevezést

Fotó: Bihar Termálliget

Zámbori Péter, az önkormányzati tulajdonú Herpály Vagyonkezelő Kft. – mint a gyógyfürdő üzemeltetője – tájékoztatása szerint a fürdőkomplexum így vált teljessé, hiszen a kültéri strandmedencék és a fedett uszodarész kibővült egy korszerű gyógyászati központtal, s vált regionális gyógyfürdővé.

Az ügyvezető további fejlesztésekről is beszámolt, májusban nyitották meg a Bihar Termálliget lakókocsis kempinget, de a fürdőhöz kapcsolódó szállodai fejlesztéseken is már gőzerővel dolgoznak a háttérben.

A város napi rendezvények egyébként már a héten elkezdődtek a határmenti kisvárosban, és egészen szombatig tartanak, amikor családi gyermeknappal indulnak a programok, és a Trident koncert után, este fél 10-kor folyékon tűzijáték show-val zárulnak.

A többnapos rendezvényen látható a Berettyóújfalut bemutató fotókiállítás is, továbbá futóversennyel, játszóházzal és kulturális programokkal is ünneplenek a bihari település lakói.