Bezár Szeged patinás gyógyfürdője és a mezőkövesdi élményfürdő is

Forrás: turizmus.com

 2022. október 16. 09:27

December 19-én három hónapra bezárhat a szegedi Anna Fürdő a városi közgyűlésnek benyújtott előterjesztés szerint. A mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő egy része már holnaptól bezár.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Szegedi Sport és Fürdők Kft. javaslata szerint december 19-től jövő év március 3-ig tartanák zárva a patinás Anna Fürdőt. Az időleges zárvatartás alatt is biztosítják ugyanakkor a fürdőben zajló betegellátást – írja a Termalonline. Erről – számos más takarékossági intézkedés között – október 21-én dönt Szeged város közgyűlése.

A több mint százéves Anna Fürdő műemlék épülete

Fotó: Facebook / Anna Fürdő

A takarékossági intézkedések nem érintik a Napfényfürdő Aquapolist, miután az nem a város tulajdonában van, hanem a Hunguest Hotels Zrt.-hez tartozik. A fürdőkomplexumban csak a tan- és úszómedencék üzemelését függesztik fel, a többi egységet, így az élményfürdőt, a wellnesst, a csúszdákat és a spa-t továbbra is használhatják a vendégek.

A szakmai híroldal arról is ír, hogy október 17-től határozatlan időre bezárják a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő épületében található uszodát és élményfürdőt, amelyek egyébként kiegészítő jeggyel látogathatók. Változatlanul nyitva lesznek a kültéri és fedett gyógymedencék, a jacuzzi és a gyermekpancsolók.

Korábban már több fürdő átmeneti bezárásáról adtunk hírt, köztük van a Miskolctapolcai Barlangfürdő is, amely október 10-től határozatlan időre zárt be.