Bezárt a Tiszaligeti fürdő, kezdődik az építkezés

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 22. 11:34

Az önkormányzat kérésére csak a nyári szezon végén kezdik a Tiszaligeti fürdő 7,7 milliárd forintos beruházását Szolnokon.

Több mint 7,7 milliárd forintból fejlesztik a szolnoki tiszaligeti fürdőt – jelentette be 2018 novemberében Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc. A város a Modern városok program keretében kapott vissza nem térítendő támogatást – számol be a szoljon.hu.

A várhatóan 2020-ra megújuló fürdőben sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket.

Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, a gyerekek vízi csúszdákon és játszótéren is szórakozhatnak majd.

A csónakázótó új napozóstéggel bővül, mellette teraszos vízparti büfé működik majd. A strand kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A fürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal is gyarapodni fog.

Az új Tiszaligeti fürdő látványterve

Fotó: szoljon.hu

A kivitelezés május hónapban indult volna, azonban a kivitelező – a hivatal kérésére – augusztus 20-ig nem kezdte meg a munkákat. A beruházás időtartama 20 hónap, a kivitelezés a fürdő teljes területét érinti, így a strandot augusztus 21-én bezárták.

Kapcsolódó cikkek