Május végén ismét lesz ingyenes tokaji bringatúra és piknik

Forrás: turizmus.com

 2024. május 16. 12:06

2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik Nyíregyházán május 25-én. Az elmúlt években megyehatáron túlról, Budapestről, sőt külföldről, Japánból és Svájcból is volt résztvevő az ingyenes túrán. A jól ismert útvonalon az idén sem változtatnak a szervezők.

2018-ban közel ezer résztvevővel indult az első nagyszabású túra Nyíregyházáról Tokajba, azóta hagyomány lett a májusi rendezvény. A nyírteleki, a virányosi és a rakamazi piknikpontnál rendszerint több százan csatlakoznak a túrához. A közel 35 km-es út végén pedig ellepik a bringások a tokaji Fesztiválkatlant.

Tiszanagyfalu 2023-ban kapcsolódott be a rendezvénybe hivatalos piknikpontként. A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, így idén is a virányosi sportpálya felezi meg a távot, ahol ásványvíz, gyümölcs és pogácsa várja a szusszanni vágyókat.

A rajt ezúttal is Nyíregyházán, a Kossuth téren lesz, ahonnan 9:37-kor indul a mezőny. Az indulás előtt többek között a népszerű és ingyenes BikeSafe regisztrációra lesz lehetőség, de nem maradnak el a színpadi zenés programok sem, lesz aerobik és hiphop tánc bemutató is. A Fesztiválkatlanba érkezőket hangzásban Dj Till, látványban pedig Aquagirl in the Water World, Bubble Show és BringaTér fogadja majd.

2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik Nyíregyházán május 25-én

Fotó: BringaPiknik2024

A korábban hiányolt étkezési lehetőségen tavaly módosítottak a szervezők a Minimal Gasztróval. A célállomáson, a tokaji Fesztiválkatlanban idén is biztosítják a lehetőséget, jelképes összegért többféle étel közül lehet választani.

A ReStart a Fesztiválkatlanból 13:30-kor indul. The Mountain Circle, azaz a Hegykerülő érinti Bodrogkeresztúrt és Tarcalt, ahol a Henye Borbár és a Majoros Birtok fogadja pihenőpontként a kerékpárosokat.