Idén is felpörgeti a várost a Budapest Tuning - videó

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 12:24

Különleges városélményt nyújtó közösségi programok, művészeti produkciók és kísérleti városi projektek megvalósítására írt ki pályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand nZrt. A szervezők a projekteket idén is az ötletgazdákkal együttműködésben valósítják meg.

A Budapest Tuning ötletpályázat izgalmas szabadtéri aktivitások, találkozási pontok és alkotások, új zöldfelületek és közösségi funkciók létrejöttét ösztönzi szerte a városban. A pályázat célja, hogy a kiválasztott projektek új, rendhagyó városhasználati helyzeteket teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. Ahogy az elmúlt két évben, úgy most is öttagú szakmai zsűri választja ki majd a legjobb ötleteket.

A projektek megvalósítására most is két kategóriát hozott létre a Budapest Brand nZrt. A pár napos szabadtéri, kulturális-közösségi programok tervezésére a maximális összeg projektenként nettó 3 millió forint, a nagyobb léptékű, közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló közterületi projektekre pedig nettó 10 millió forintot adnak.

[kép címe]

Fotó: Budapest Brand nZrt.

Az érdeklődőket a www.budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig.

A kreatív és egyben megvalósítható ötleteket pályázat formájában 2024. május 17-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületén, ahol egyénileg vagy csapatban, de akár a lakóközösséggel együtt is lehet pályázni, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják.

A sikeres projektek 2024. július 1. és október 31. között valósulnak meg szerte Budapesten.

Az eseményt beharangzó videót itt lehet megtekinteni: