A budapesti fürdők szombattól csak védettségi igazolvánnyal látogathatók

Forrás: turizmus.com

 2021. november 18. 14:31

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönthet a maszk kötelező, zárt térben történő viseléséről. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. létesítményei szombattól csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók.

A főváros vezetése nem fog a kormányra várni, a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén dönteni fognak arról, hogy elrendeljék Budapest közigazgatási területén zárt terekben a maszkviselést – adta ki kora délután közleményében a Városháza. A Főpolgármesteri Hivatal egyúttal azt is bejelentette, hogy

a zárt térben való maszkviselés mellett szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazoló dokumentummal látogathatók

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztja szerint a maszkot az előírt helyen nem viselőket elsősorban figyelmeztetik majd, csak ezt követően lehet legfeljebb 200 ezer forintos pénzbírságot kiszabni.

Szombattól újra kérik a védettségi igazolványt a Széchenyi fürdőben is

Fotó: sbjony/123RF.COM

A védettségi igazolvány visszaállításában a fürdők közül egyébként a budapesti Aquaworld járt élen, amely már november elején bejelentette a saját hatáskörben elrendelt szigorítást, amely a komplexumban található szálloda, élményfürdő, éttermek és bárok minden vendégére vonatkozik.