Megdöbbentek a helyi turisztikai szolgáltatók a miskolci fürdők bezárásán

Forrás: turizmus.com

 2022. október 09. 15:57

A miskolci turisztikai szolgáltatók nem értik, miért kellett egyeztetés nélkül minden fürdőt bezárni a városban a negatív következmények figyelembevétele nélkül – írta a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az egyesület elnöke, Szendrei Mihály beszámolója szerint a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület pódiumbeszélgetést szervezett a turizmus és az oktatás jelentős szereplőivel, az eseményen több miskolci szálloda, vendéglátóipari vállalkozás is jelen volt.

A beszélgetés témái a turizmus szakmában tanulni és dolgozni kívánó fiatalok részére életpályamodell kialakítása és a jelenlegi energiaválság kérdései voltak. A beszélgetés végén az energiaválság kapcsán a szolgáltatók elkeseredetten fejtették ki véleményüket a miskolci fürdők bezárásával kapcsolatban. Értetlenül állnak az események előtt. Nem értik, miért kellett egyeztetés nélkül minden fürdőt bezárni a negatív következmények figyelembevétele nélkül.A hírt, miszerint „október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait, az Ellipsum Élményfürdő pedig október 3-án zárt be átmenetileg” – a Turizmus.com is megírta.

A miskolctapolcai Barlangfürdő, a város legnagyobb vonzereje is bezár hétfőtől

Fotó: 123rf.com

A szolgáltatók végtelenül csalódottak, és úgy érzik magukra maradtak, kihagyták őket a leginkább őket érintő súlyos döntésből, ezáltal még nehezebb helyzetbe kerültek az egyébként is válságos időszakban. Nagyon fontos a város működésének fenntartása, de ezzel a döntéssel nem történik költségracionalizálás – hangsúlyozta Szendrei Mihály.Úgy vélik, hogy a város legnagyobb vonzereje és turisztikai attrakciója nélkül a vállalkozások ellehetetlenülnek, aminek súlyos hosszú távú negatív következményei lesznek a város bevételeire és ezzel együtt működőképességére is.A szakmai beszélgetés végeredménye egy új lépés kezdetét alakította ki. A szolgáltatók most különösen nagy összefogást és hatékonyságot sürgetnek az ügy érdekében, mely megkívánja a célratörő lépéseket egy hirtelen kialakult vészhelyzet enyhítésére.

Céljuk, hogy a helyi turisztikai ágazat minél kisebb veszteséggel legyen képes átvészelni egy újabb csapást, ezért a szolgáltatók szükségesnek tartják legalább a Barlangfürdő nyitvatartását.

Számos kérdés felvetése után a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elindította további szakmai egyeztetések szervezését.

Kapcsolódó cikkek