December 13-ig nem lehet turisztikai céllal belépni Ausztriába

Forrás: turizmus.com

 2021. november 22. 16:28

November 22-étől három hétre szóló ideiglenes zárlatot vezettek be Ausztriában, ezen időszak alatt megtiltották a turisztikai célú beutazást is.

A legtöbb európai országhoz hasonlóan Ausztriában is emelkedik a koronavírus-megbetegedések száma, ezért 2021. november 22-én országos zárlat lépett életbe. Ez a zárlat a beoltott és a be nem oltott személyekre egyaránt vonatkozik. 10 nap elteltével majd újra értékelik a helyzetet, a jelenlegi tervek szerint a lockdown legkésőbb december 13-án véget ér. A turisztikai célú utazás ezen időszak alatt nem lehetséges - tájékoztatta lapunkat közleményében az Österreich Werbung.

December 13-ig turisztikai céllal senki nem utazhat be Ausztriába

Fotó: 123rf.com

Felelős vendéglátó országként Ausztria a lehető legjobban felkészült a téli turizmusra, például olyan intézkedésekkel, mint a 2G-szabály. A jelenlegi fertőzöttségi adatok azonban rövid távú intézkedésként szükségessé teszik a zárlatot. Ausztria megkezdi a téli szezont, amint az általános helyzet ezt lehetővé teszi.

Lisa Weddig, az Österreich Werbung ügyvezető igazgatójának nyilatkozata:
„Turisztikai szempontból nagyon fájdalmas ez a zárlat nekünk. A járványhelyzetre való tekintettel azonban szükség van rá. Továbbra is nagy az érdeklődés az ausztriai téli üdülések iránt. Mi pedig továbbra is bízunk abban, hogy a téli szezon Ausztriában a megfelelő biztonsági intézkedésekkel lehetséges lesz, amint a helyzet javul. Az osztrák vendéglátók már nyáron is felelősségteljesen jártak el, és ezt fogják tenni télen is."

A turisztikai célú beutazás az ideiglenes zárlat ideje alatt, 2021. november 22. és december 13. között nem lehetséges.

A vírushelyzettel kapcsolatos aktuális információkat ezen a linken lehet elérni.