Digitálisan is szurkolhatunk a Kékszalagon

Forrás: turizmus.com

 2019. július 12. 13:01

Az interneten is lehet követni a hajókat a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon.

A magyar fejlesztésű Kwindoo nyomkövető alkalmazásával okostelefonról vagy számítógépről mindenki végignézheti a július 18-án Balatonfüredről induló vitorlásversenyt.

A Kwindoo weboldalán, a Kékszalag hivatalos oldalán, valamint iPhone vagy androidos okostelefonra telepített Kwindoo LiveView applikáció segítségével az összes hajó pozícióját élőben lehet követni. A nyomkövetési rendszert már a  július 13-án sorra kerülő, a Kékszalag főpróbájának tartott Fehér Szalag vitorlásversenyen is kipróbálhatják az érdeklődők.

A tavalyi Kékszalagon 681 vitorlás állt rajthoz

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség / Szántó Áron

A nézőknek és a versenyzőknek külön-külön alkalmazást kell használniuk. A versenyzőknek a Kwindoo Tracking applikációt kell letölteniük a telefonjukra, és azt a verseny teljes időtartama alatt futtatni ahhoz, hogy hajójuk a nézők számára láthatóvá váljon.

„A versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred távot kell megtenniük maximum 48 óra alatt. Az alkalmazással olyanok is közelebb kerülhetnek a vitorlázáshoz, akiknek eddig nem volt erre módjuk. Ráadásul a Kékszalag egy kifejezetten izgalmas verseny, hiszen egész Európában egyedülálló módon várhatóan több mint 600 hajó áll rajthoz”– nyilatkozta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.