Dominikai koktélpartin jártunk

Forrás: turizmus.com

 2017. október 23. 17:53

Nagyon sajnáljuk Dominica szigetét, amelyet a közelmúltban letarolt a hurrikán, de ma este a jóval északabbra fekvő Dominikai Köztársaságról beszélünk – mondta Tóth Attila, az Aviareps magyarországi igazgatója.
A Dominikai Köztársaság Turisztikai Hivatala és az Aviareps Magyarország, a Condor légitársaság magyarországi képviselete, egy igazi, karibi hangulatú, esti koktélpartira invitálta utazási irodai partnereit, október 19-én. A Bols Mixer Akadémián rendezett eseményhez hasonlót utoljára két évvel ezelőtt szerveztek.

A kora esti partit az Aviareps magyarországi ügyvezetője nyitotta meg, köszöntve a mintegy 50 utazási irodai szakembert. Tóth Attila átfogó képet adott a frankfurti központú légitársaságról, mely Közép-Amerika és a karibi térség specialistája. Hangsúlyozta a kedvező egyirányú jegyáraikat, és hasznos ötleteket adott a szakembereknek az ügyfeleik foglalásaihoz.

Az a megunhatatlan karibi beach...

 

Ugyanakkor, mivel sok kérdést kaptak a szakmából, orientálta is az egybegyűlteket, az elmúlt időszak hurrikán pusztításaival kapcsolatban. Felhívta a figyelmet, hogy ne tévesszék össze a Haitival egy szigeten osztozó Dominikai Köztársaságot a délebbre fekvő Dominica szigetével, más néven Dominikai Közösséggel, ahol, sajnálatosan nagy pusztítást végzett a hurrikán!

A Dominikai Köztársaság Turisztikai Hivatalát Töltösi Rea képviselte az eseményen. Részletes előadás keretében, sok fotóval illusztrálva mutatta be az ország régiónkénti, gazdag természeti és kulturális látnivalóit.

A statisztikákról szólva kiemelte Magyarországot, mivel, 2016 -ban, mintegy 152%-os növekedést produkált a magyar piac és ez a tendencia folytatódik 2017 -ben is.

A dominikai rum Budapesten is megtette hatását...

Fotó: turizmus.com

 

Elmondta többek között, hogy az ország 400 kilométeres tengerpart szakaszán 21 kék zászlós strand található. Beszélt az olyan különleges látnivalókról, mint az Aguas Blancas vízesés, a maga 83 méterével, vagy a 3175 méter magas Pico Duarte, a karibi térség legmagasabb pontja, valamint az Enriquillo tó, ami a legmélyebb és a legsósabb a régióban. Előadásában érintette a gasztronómiát, az egész évben látogatható ország minőségi kávéját, szivarjait és rum különlegességeit, amelyek 90 százalékát helyben el is fogyasztják a vendégek…