Duna borutat hoz létre Bács-Kiskun megye a Vajdasággal

Forrás: turizmus.com

 2019. június 29. 12:39

A hartai Hajósmúzeum és Képtár adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés júniusi ülésének, melyen a turizmussal kapcsolatos kérdések is terítékre kerültek.

A közgyűlés egyik napirendi pontja volt a „Duna borút létrehozatala és pozicionálása turisztikai és kulturális márkaként a határmenti régióban” című, határon átnyúló pályázat, amelyet Bács-Kiskun megye az idei Utazás kiállításon is részt vevő Vajdasággal közösen valósít meg. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kezdetek óta szívügyének tekinti a megyei borok elismertségének növelését – írják közleményükben.

A projekt célja a térség borászatainak fejlesztése, a piaci pozíciójuk megerősítése, kínálatuk tematikus útvonalba szervezése. A projekt keretében elkészült a magyar–szerb határtérség közös borturisztikai fejlesztési stratégiája, melynek célja a Bács-Kiskun megyei és vajdasági borászatok turisztikai lehetőségeinek kiaknázása, erősítése.

A megyei közgyűlés fontos témája volt a helyi borturizmus fellendítése

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A bortermelői és a fogyasztói oldal is nyitott a megye borainak újrapozicionálására, ahogyan a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiának is kiemelt területe a magyar bor és a gasztronómia turisztikai hasznosítása.

Az elkészült fejlesztési tervet a közgyűlés tagjai egyhangúlag elfogadták.