E-strandjárat indult Alsóörs térségében

Forrás: turizmus.com

 2019. július 24. 10:39

Alsóörs önkormányzata egy 14 személyes elektromos kisbuszt vásárolt, melyet a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület strandjáratként üzemeltet.

A Balaton Riviéra térség településeinek – Alsóörs, Felsőörs, Lovas, Csopak, Paloznak – egyik alapvető problémája, hogy a lakosok száma 4600 főről júliusban és augusztusban 20 ezer fölé emelkedik, ráadásul ez a szám évről évre folyamatosan növekszik.

A parti és a partközeli utcákat a nyári szezonban szabályosan vagy éppen szabálytalanul parkoló autók lepik el, ezzel komoly balesetveszélynek kitéve a gyalogosokat, kerékpárosokat és – családbarát településekről van szó – a kisgyermekeket.

A jövőben egy egész flottát hoznának létre hasonló kisbuszokból

Fotó: Rostásy Szabó Mihály

Alsóörs község önkormányzata a probléma megoldására egy 14 személyes elektromos kisbuszt vásárolt, melyet strandjáratként üzemeltetésre átadott az egyesületnek. Az e-busz délelőtt a strandra, délután a szálláshelyek felé szállítja az utasokat, csökkentve a környezeti terhelést és a parkolóhelyek keresése miatti bosszankodást.

Az egyesület tervei között szerepel a térség e-élménymobilitásának kialakítása további buszok beszerzésével. A vendégeket a rendezvény helyszíne és a szálláshelyek között szállító fesztiváljáratok, a látnivalókat bemutató járatok és boros járatok indítását tervezik.

A Balaton Riviéra térség turizmusának menedzsmentje, a turizmussal kapcsolatos problémák kezelése a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület feladata. Az egyesület elsődleges célja a térség turizmusának gazdaságilag, társadalmilag és környezetileg fenntartható fejlesztése, a szezonalitás káros hatásainak csökkentése.