Egy év alatt plusz 100 ezer vendégéjszaka

Forrás: turizmus.com

 2019. június 12. 16:05

A nyugat-dunántúli fürdővárosok újszerű módon mutatják be a helyi attrakciókat, amit a marketing szakma is elismert.

Bükfürdőn Flow Napot szerveztek, Sárváron egy online, a fürdőváros kikapcsolódási lehetőségeit bemutató kirakós játékot fejlesztettek, Zalakaroson pedig Magyarország első wild food ételét keresték. Ilyen és ehhez hasonló innovatív kampányokkal mutatták meg az elmúlt hónapokban a nyugat-dunántúli fürdővárosok azt, hogy milyen attrakciók várják a régióba érkező turistákat.

Bükfürdő, Sárvár és Zalakaros munkáját a szakma is elismerte. A kampányok kidolgozásáért felelős helyi TDM-irodák képviselői összesen nyolc marketing gyémánt díjjal térhettek haza a 2019-es Országos Városmarketing Díj versenyéről: Bükfürdő kettő, Sárvár és Zalakaros pedig három-három gyémánt díjat kapott.

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője

Fotó: Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft.

A három fürdőváros régióra gyakorolt pozitív hatását a turisztikai eredményeket részletező kimutatások is jól reprezentálják. A kereskedelmi szálláshelyek 2018-as vendégforgalmát nézve Bükfürdőn, Sárváron és Zalakaroson összesen közel 1 millió 900 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Ez a top 10, termálfürdővel rendelkező vidéki település forgalmának (5,2 millió) csaknem 40 százaléka.

A marketingbe fektetett munka értékét pedig jól példázza az, hogy a 2017-es évhez képest a három fürdőváros összesen közel 100 ezerrel növelni is tudta a vendégéjszakák számát a kereskedelmi szálláshelyeken – fűzte hozzá Haller Ferenc.

A három fürdőváros új, közös pecsétgyűjtő akciójáról itt írtunk.