Elhalasztják a düsseldorfi ProWine kiállítást

Forrás: turizmus.com

 2020. március 02. 10:16

A Messe Düsseldorf GmbH a ProWein 2020 szakvásár megrendezését egy későbbi időpontra halasztja – adta hírül a szervező közleményében.

Valamennyi érintett partnerrel történő egyeztetést követően, rövid időn belül sor fog kerülni egy későbbi, a tervezés biztonságát garantáló, alternatív vásári időpont meghatározására. A halasztás érinti a „ProWein goes city" rendezvénysorozatot is – fogalmaznak a közleményben.

A döntéssel a vásár szervezői követik a Messe Berlin példáját, akik múlt héten pénteken este, a vásár előtt alig négy nappal hoztak hasonló döntést, és törölték a világ egyik legjelentősebb turisztikai kiállítását, az ITB Berlint.

A döntéssel a Messe Düsseldorf szervezői követik a szövetségi kormány krízisstábjának azon ajánlását, amit a Robert-Koch Intézet által meghatározott, nagyszabású tömegrendezvényeket érintő rizikófaktor figyelembevételével fogalmazott meg.

Ezt az ajánlást figyelembe véve, valamint a fertőzöttek számának egyidejű, Európára is kiterjedő, nagymértékű növekedésére tekintettel, a Messe Düsseldorf számára egyértelmű volt a helyzet újraértékelése. A kialakult helyzetet bonyolítja a szakvásár kiállítóinak és látogatóinak elbizonytalanodása a részvételt illetően, valamint – elsősorban a külföldi partnereinket érintő – utazási komplikációk felmerülése is.

Egy kép a tavalyi rendezvényről

Fotó: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

„Ügyfeleink, partnereink és dolgozóink bíznak bennünk. Ez a bizalom túlmutat a düsseldorfi nagyszabású nemzetközi rendezvények professzionális és sikeres lebonyolításán. Ezt a bizalmat akkor is érezniük kell irántunk, amikor az Önök biztonsága érdekében, kritikus döntés meghozatalára kényszerülünk" – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH vezérigazgatója.

„Ez a döntés valamennyi résztvevő számára nehézségeket jelent. Azonban az időszerű halasztás úgy a Messe Düsseldorf, mint ügyfelei számára – az egyre dinamikusabb fejlődés szempontjából – kötelező érvényű" – nyilatkozta Thomas Geisel, Düsseldorf város főpolgármestere, a Messe Düsseldorf GmbH felügyelő bizottságának elnöke.

Kapcsolódó cikkek