Elindulhat az Árpád fürdő régóta esedékes fejlesztése, egymilliárdot nyert Békéscsaba

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. május 30. 19:43

Uniós támogatásból 950 millió forintot nyert el a békéscsabai önkormányzat, a forrás nagy részét az Árpád Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére fordítják – közölte a projekt koordinálásáért felelős Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

A fürdőben felújítják az úgynevezett Jázmin Center merülő- és pezsgőmedencéit, a kültéri termálvizes gyógymedencéket, a meglévő két szaunát és gőzkabint. Új kültéri gyermekparadicsomot és spray parkot építenek; új nyári pénztárt alakítanak ki, beléptető- és kamerarendszert telepítenek; felújítják az Élővíz-csatorna felőli kishidat, a pénztárt és környezetét.

A tervek között szerepel a zöldfelület revitalizációja, öntözőrendszer telepítése, az uszoda környezetének felújítása, továbbá az öltözők felújítása, festés, burkolás, valamint az egységes arculat megteremtése is.

A csabai Árpád fürdő évente 130 ezer látogatót vonz

Fotó: Árpád Gyógy- és Standfürdő Békéscsaba Facebook-oldala

Az elnyert támogatásból terveznek néhány fejlesztést a Munkácsy-negyedben is, elsősorban a negyed egységes arculatának megteremtéséért, a marketingelemek erősítéséért. Így Munkácsy feliratú térkőburkolatokat építenek be, Munkácsy-negyed zászlókat és táblákat, valamint Munkácsy-negyed/Békéscsaba óriásfeliratot helyeznek ki. A Csabaparkban is látogatóirányító táblákat, térképeket és ismeretterjesztő felületeket helyeznek el az összegből – idézi a közleményben írtakat az MTI.

Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese közösségi oldalán közölte, a munkálatok vélhetően a jövő év első felében indulhatnak és 2026 elején érhetnek véget a fürdő zavartalan nyitvatartása mellett. Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő évente 130 ezer látogatót vonz jelenleg, ám a fejlesztés további távlatokat nyithat a turisták nagyobb arányú fogadására a helyi lakosok mellett – olvasható a bejegyzésben.