Nyáron sem rendezik meg idén a riói karnevált

Forrás: MTI

 2021. január 22. 09:40

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be Eduardo Paes polgármester. A világ legnagyobb szabadtéri partiját a világjárvány miatt korábban júliusra halasztották, de most azt az időpontot is törölték.

A polgármester Twitteren jelentette be a hírt, a következő sorokkal: "Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált."

Eredetileg február 13–16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották. Paes szerint "a karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen."

rio_karneval_123rf

A Rio de Janeiro-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának

Fotó: 123rf.com

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, "2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük".

A Rio de Janeiro-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja, a Sambodromban.